Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kuskus

Kuskus

Přidat na Pinterest

Neboli cous-cous pochází  Afriky a Blízkého Východu a je to národní potravina například v Tunisu, Alžírsku nebo v Maroku. Rozšířen je však i v jiných zemích a těší se vzrůstající popularitě. Jedná se v podstatě o jistý druh těstoviny z tvrdé pšenice ve tvaru drobných zrníček, respektive kuliček. Je to zdroj škrobu a bílkovin. Celozrnný kuskus navíc obsahuje vlákninu, vitaminy i minerály. Obrovskou výhodou a předností kuskusu je jeho jednoduchá příprava. Nemusíte jej vařit, stačí zalít horkou vodou, ochutit a nechat nabobtnat. Využít jej můžete jednak jako přílohu k masu, tak připravit nasladko s ovocem nebo jako mléčnou kaši. Velmi chutná je kombinace se zeleninou, jako teplý i studený salát a rybou, s tofu, nebo směsí, podobně jako rizoto. Použití je opravdu široké, stačí jen pár minut a trocha fantazie.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Kuskus smícháme s většinou koriandru, skořicí, solí a pepřem, a zalijeme to horkým vývarem. Necháme 5 minut...

Kyselý kuskusový salát

Kyselý kuskusový salát

Kuskus uvaříme podle návodu v zeleninovém vývaru. Cuketky nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi na oleji...

Vegetariánské plněné papriky

Vegetariánské plněné papriky

Kuskus dáme do misky, promícháme ho se lžící olivového oleje a zalijeme horkou vodou – asi půl centimetru n...

Kuskusové karbanátky

Kuskusové karbanátky

Kuskus zalijeme horkým vývarem, přidáme všechno koření, přikryjeme a necháme 10 minut bobtnat. Mrkev nast...

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Dáme stranou. Ve výpeku z kuřete ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kuskus Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře