Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Mozeček

Nejčastěji se využívá vepřový nebo jehněčí mozeček. Před tepelnou úpravou se musí určitou dobu máčet ve studené vodě s octem, poté se vaří a odstraňují se cévy a různé blány. Následně se nechává mozeček nějaký čas odležet v chladu. Po odležení již můžeme připravovat smažené, vařené nebo grilované pokrmy. Výborně chutná podávaný s jemnou smetanovou omáčkou.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Vepřový mozeček s vejci

Vepřový mozeček s vejci

Vepřový mozeček odblaníme, opereme a pokrájíme na kousky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mozeč...

Polévka z mozečku

Polévka z mozečku

Mozeček omyjeme, vložíme na chvilku do horké vody a poté ho odblaníme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno,...

Mozečková pomazánka

Mozečková pomazánka

Mozeček spaříme horkou vodou, přelijeme studenou vodou a odblaníme. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibu...

Mozečkové knedlíčky

Mozečkové knedlíčky

K utřenému máslu přidáme vejce, prosátou a mlékem zvlhčenou strouhanku a odblaněný prolisovaný nebo utřený ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Mozeček Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře