Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pekingské zelí

Pekingské zelí

Přidat na Pinterest
Běžně k dostání v našich obchodech, ale pod nesprávným označením čínské zelí, původem z Asie. Listy tvoří hlávky, kde listy drží pevně u sebe, barva je bílá a přechází ve světel zelenou. Listy jsou na okrajích zvlněné. Mladé listy zelí obsahují velké množství vitamínu C – dokonce víc než citrón a dále jsou také zdrojem karotenů, draslíku, vápníku a hořčíku. Využití v kuchyni je nepřeberné. Nejčastěji se listy omyjí a krájí příčně na tenké proužky, které se poté upravují na vynikající a chutný salát – báječná je kombinace listů s ananasem nebo mandarinkami. Můžeme jej však také dusit, vařit, výbornou pochoutkou je těstovinový salát s pekingským zelím a uzeninou. Také přidáním do různých zeleninových směsí vycházejících z asijských receptur nic nezkazíme. Pekingské zelí je velice chutné, při správném skladování nám vydrží v lednici dlouhou dobu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Hovězí plátky se zelím a žampiony

Hovězí plátky se zelím a žampiony

Na oleji usmažíme dorůžova oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli. Vložíme maso, osolíme, opepříme, podlij...

Čínské nudle sestry Eli

Čínské nudle sestry Eli

Ze všeho nejdříve si připravíme suroviny. Zelí přepůlíme, nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme. Nec...

Pažitková polévka s vůní česneku

Pažitková polévka s vůní česneku

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Brambor a mrkev oškrábeme, brambor nakrájíme na menší kostičky a mrk...

Polévka ze zelí, mrkve a vloček

Polévka ze zelí, mrkve a vloček

Vločky opečeme na plátku másla a poté je zalijeme vodou. Vaříme asi 30 minut. Brambory a mrkev oškrábeme a ...

Salát ze zelí s mandarinkou

Salát ze zelí s mandarinkou

Zelí nakrájíme na nudličky. Do husté zakysané smetany vmícháme špetku soli a cukr. Mandarinky rozdělíme na ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pekingské zelí Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře