Čínské nudle sestry Eli
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Ze všeho nejdříve si připravíme suroviny. Zelí přepůlíme, nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme. Necháme okapat. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malinké kousky. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Čínské nudle si vložíme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Nevaříme. Jen necháme spařit. Poté slijeme a necháme okapat. Neproplachujeme.
Nejlépe ve woku si rozpálíme olej a na něm osmahneme kuřecí maso, zasypeme kari kořením a sojovou omáčkou a ještě chvíli smažíme. Poté přidáme mraženou zeleninovou směs a necháme ve woku povolit. Po asi dvou minutkách přihodíme čínské zelí, trochu podlijeme vodou a dusíme, dokud nám zelí nezměkne.
Jakmile máme hotovo, přihodíme okapané nudle a pořádně zamícháme. Nejlépe vzít dvě vidličky, nebo vařečky a prohazovat zepředu dozadu. Nudle se takto rovnoměrně osmaží a prohřejí.
Poté můžeme podávat.
Tip k receptu
Rozhodně doporučuji udělat si míchané vajíčka a při podávání nudle posypat osmaženými vejci.
Sonia00518. 07. 2012