Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sladkovodní ryba

Sladkovodní ryba

Přidat na Pinterest

Sladkovodní ryby by měly být trvalou součástí našeho jídelníčku. Jsou zdravé, obsahují málo tuku, nenasycené mastné omega-3 kyseliny, jsou lehce stravitelné, obsahují kvalitní bílkoviny, vitamíny - především B12 a D, minerální látky, zejména jód a fosfor. Jsou tedy vhodné k redukčním dietám, jako ochrana srdce, cév, snižují cholesterol.

K dostání jsou dnes čerstvé, chlazené i mražené. Jejich typický rybí pach při vaření, pečení a jiných tepelých úpravách téměř mizí, lze jej také eliminovat namočením do mléka či pokapáním citrónovou šťávou.

Kromě tradičního kapra je velmi oblíbený pstruh, lín, candát, štika, okoun, úhoř, sumec a další.

 

Doporučuje se neupravovat ryby smažením, mizí tak jejich pozitivní vliv na lidské zdraví a načítají se zbytečně kalorie.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rybí omáčka

Rybí omáčka

Do majonézy vmícháme jemně posekanou rybu a pomeranč, osladíme a okořeníme.

Rybí zavináče

Rybí zavináče

Nejprve si připravíme nálev: 1l vody, 1l octa, nové koření, pepř, cukr, bobkový list, 1/2 lžíce soli, zelen...

Ostroretka na zelenině a ovoci

Ostroretka na zelenině a ovoci

Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme všechnu zeleninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Za občasného mí...

Protivínský zubáč na suchohřibech

Protivínský zubáč na suchohřibech

Vypitvanú a osolenú rybu udusíme na masle. Z hub, vajec, masla a zo soli pripravíme praženicu. Z rajčia...

Rybí polévka z cejna

Rybí polévka z cejna

Očištěného cejna vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, sůl a koření. Povaříme asi 5 minut. Cibu...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Sladkovodní ryba Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře