Rybí polévka z cejna
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
25min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
148
kalorií
0.0g
cukrů
15.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Očištěného cejna vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, sůl a koření. Povaříme asi 5 minut. Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na másla. Cejna zbavíme kostí a nakrájíme na kostičky.
Přidáme na zpěněnou cibulku a restujeme asi 5 minut, tak, aby byla ryba měkká, ale nerozpadala se. Pak nalejeme smetanu a necháme prohřát. Postupně za stálého míchání přiléváme vývar a množství volíme podle toho, jak chceme mít polévku hustou. Necháme jen krátce provařit.
Tip k receptu
Hotovou polévku nalijeme na talíř, posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Můžeme podávat s kostičkami opečeného bílého pečiva.
sylver25. 05. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.