Rybí polévka z cejna

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

148 kalorií
0.0g cukrů
15.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Očištěného cejna vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, sůl a koření. Povaříme asi 5 minut. Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na másla. Cejna zbavíme kostí a nakrájíme na kostičky.
Přidáme na zpěněnou cibulku a restujeme asi 5 minut, tak, aby byla ryba měkká, ale nerozpadala se. Pak nalejeme smetanu a necháme prohřát. Postupně za stálého míchání přiléváme vývar a množství volíme podle toho, jak chceme mít polévku hustou. Necháme jen krátce provařit.

Tip k receptu

Hotovou polévku nalijeme na talíř, posypeme nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Můžeme podávat s kostičkami opečeného bílého pečiva.

přidejte na:
sylver

25. 05. 2010

Další recepty


Přidat recenzi