Slunečnicový med

Sladká, hustá tekutina, vyrobena včelami. V dlouhém procesu výroby stojí na počátku medonosný hmyz, který získává z květů sladké šťávy. Jedná se o směs cukrů, vody, ale také popela a jiných částic, které se při sbírání postupně do medu dostanou. Tato složka je ale zanedbatelná. Při dlouhodobém užívání má med pozitivní účinky na náš organismus, působí proti bakteriím, obsahuje látky, které ovlivňují naše trávení, zvyšují obranyschopnost organismu. Medem můžeme v některých případech zcela nahradit cukr a využívat jej jako přírodní sladidlo. Jako přísada se používá do pečení některých dezertů a vánočního cukroví, protože podtrhuje jedinečnou chuť. Můžeme jej servírovat i na chlebu s máslem. Pozor na konzumaci medu u dětí. Protože je med sbírán z květů, může působit jako alergen i ve své finální podobě – medu. Med z květů slunečnice je jasně žlutý, výrazně voní a jeho chuť je příjemně sladká.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář