Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
špenátový protlak

špenátový protlak

Přidat na Pinterest

Jedná se o zpracovaný zeleninový výrobek. Listy špenátu se rozemelou nebo jemně nasekají a poté hluboce zmrazí. Ikdyž bývá zpravidla horší kvality než čerstvé nebo mražené listy, v kuchyni je stále používán nejčastěji. Jeho cena je příznivá a navíc je dostupný kdykoliv během celého roku. Balený je buďto v sáčku nebo v krabičce. Před přípravou jej nechte pomalu rozmrznout a přebytečnou vodu slijte. Připravit z něj můžete velmi mnoho chutných pokrmů. Hodí se nejen jako příloha k pečenému masu a knedlíkům, ale také do rizota, těstovin, polévek, bramboráků či palačinek. Do slaných závinů nebo koláčů jej raději nedávejte, obsahuje příliš mnoho vody a těsto by se rozmáčelo. Špenát není vhodné ohřívat neboť obsahuje hodně dusíku. Dětem raději podávejte špenát listový, u kterého můžete zkontrolovat jeho kvalitu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Houbové smaženky se špenátem

Houbové smaženky se špenátem

Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na lžíci oleje. Špenát podusíme a necháme zchladno...

Špenátová polévka s Mozzarellou

Špenátová polévka s Mozzarellou

Cibule očistíme a nakrájíme na drobno. V kastrole si rozpustíme máslo a přidáme cibule. Smažíme dozlatova. ...

Vločková polévka se špenátem

Vločková polévka se špenátem

Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Vločky přebereme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme je k varu a z...

Hovězí kližka ve špenátě

Hovězí kližka ve špenátě

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátý ole...

Špenátový přívarek s volským okem

Špenátový přívarek s volským okem

Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, přidáme špenát, sůl, prolisovaný česnek a dle potřeby mléko. ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí špenátový protlak Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Není mi jasný význam: "Špenát není vhodné ohřívat neboť obsahuje hodně dusíku." Můžete to někdo okomentovat? Vím, že se nemá dlouho vařit, ale normálně, když se nesní napoprvé, tak se třeba ohřeje k večeři. Jestli je to špatně, tak se má jíst studený nebo prostě se na oběd přecpát, aby nezůstal? :-)

Marie 04. 06. 2016, 09:40

Facebook komentáře