Špenátový protlak

Jedná se o zpracovaný zeleninový výrobek. Listy špenátu se rozemelou nebo jemně nasekají a poté hluboce zmrazí. Ikdyž bývá zpravidla horší kvality než čerstvé nebo mražené listy, v kuchyni je stále používán nejčastěji. Jeho cena je příznivá a navíc je dostupný kdykoliv během celého roku. Balený je buďto v sáčku nebo v krabičce. Před přípravou jej nechte pomalu rozmrznout a přebytečnou vodu slijte. Připravit z něj můžete velmi mnoho chutných pokrmů. Hodí se nejen jako příloha k pečenému masu a knedlíkům, ale také do rizota, těstovin, polévek, bramboráků či palačinek. Do slaných závinů nebo koláčů jej raději nedávejte, obsahuje příliš mnoho vody a těsto by se rozmáčelo. Špenát není vhodné ohřívat neboť obsahuje hodně dusíku. Dětem raději podávejte špenát listový, u kterého můžete zkontrolovat jeho kvalitu.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Není mi jasný význam: "Špenát není vhodné ohřívat neboť obsahuje hodně dusíku." Můžete to někdo okomentovat? Vím, že se nemá dlouho vařit, ale normálně, když se nesní napoprvé, tak se třeba ohřeje k večeři. Jestli je to špatně, tak se má jíst studený nebo prostě se na oběd přecpát, aby nezůstal? :-)

Marie 04. 06. 2016, 11:40