Hovězí kližka ve špenátě
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
544
kalorií
1.0g
cukrů
42.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme maso. Zamícháme, přiklopíme poklicí, maso pustí šťávu. Po vydušení šťávy osolíme, přidáme česnek a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou udusíme maso do měkka. K měkkému masu s vydušenou šťávou přidáme rozmražený špenátový protlak, zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v mléce a provaříme. Na závěr dochutíme ještě solí a pepřem. Podáváme s vařenými brambory.
JanaB10. 12. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.