Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tekutý karamel

Tekutý karamel

Přidat na Pinterest

Karamel vzniká tavením řepného cukru. Při vyšší teplotě se cukr rozpouští a hnědne - karamelizuje. Mění vůni i chuť. Horký se táhne, ale velmi rychle chladne a ztvrdne. Aby zůstal tekutý, přidává se do roztaveného cukru trocha vody, tuku nebo smetany. Pro jeho výrobu je třeba dodržet postup přípravy i množství surovin. Karamel se používá jako ochucující složka mnoha cukrovinek a nápojů, do krémů, šlehačky a na ozdobu zákusků či dortů. Králem karamelových dezertů je francouzský Croquembouch.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Čokoládová jablka s karamelem

Čokoládová jablka s karamelem

Připravte jablka k namáčení. Napíchněte jablka u stonku na špejle. Na plech na pečení rozprostřete voskový ...

Karamelové burizonové hrudky

Karamelové burizonové hrudky

Tekutý karamel dobře rozmícháme s máslem a salkem. Obojí by mělo mít pokojovou teplotu. Mícháme tak dlouho,...

Exotické ovoce v karamelu

Exotické ovoce v karamelu

Ovoce oloupeme, karambolu dobře omyjeme a vše nakrájíme na plátky velikosti sousta. Pokud v citrusech najde...

Palačinky s banánem a karamelem

Palačinky s banánem a karamelem

Smícháním mouky, mléka, vajec, cukru a špetky soli připravíme jemné palačinkové těsto. Na pánvi upečeme pot...

Karamelový salám

Karamelový salám

V hrnku na mléko rozpustíme máslo a karamel, nasypeme burizóny a zamícháme. Rozložíme si alobal, vložíme ka...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tekutý karamel Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
nechápu

Google 12. 05. 2011, 20:15

Thumb
A jaky je přesný postup? kolik cukru na kolik vody, smetany atak? Díky V.

Wif 01. 11. 2011, 17:16

Facebook komentáře