Uzenina
Výrobek z masa. Rozdíl mezi uzeninou a uzeným masem se skrývá ve výrobním procesu. Uzenina obsahuje rychlosoli, masová směs se mele společně s dalšími přísadami, které ovlivňují chuť. Masová hmota se poté naráží do požadovaných obalů, které svou velikostí odpovídají finální podobě produktu. Uzením se dodává charakteristická chuť (uzeniny v plastovém obalu se neudí). U uzeninových specialit po procesu uzení přichází na řadu ještě sušení, tím se zvyšuje kvalita výrobku. Pozor na podávání uzenin malým dětem, rozhodně by se neměly objevovat v jejich jídelníčku, obsahují totiž velké množství živočišných tuků. V kuchyni má uzenina své široké uplatnění, konzumujeme ji tepelně upravenou, studenou přidáváme na obložené mísy, jednohubky, osmaženou do omáček na těstoviny, bramboráků nebo třeba slaných omelet.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.