Uzenina

Výrobek z masa. Rozdíl mezi uzeninou a uzeným masem se skrývá ve výrobním procesu. Uzenina obsahuje rychlosoli, masová směs se mele společně s dalšími přísadami, které ovlivňují chuť. Masová hmota se poté naráží do požadovaných obalů, které svou velikostí odpovídají finální podobě produktu. Uzením se dodává charakteristická chuť (uzeniny v plastovém obalu se neudí). U uzeninových specialit po procesu uzení přichází na řadu ještě sušení, tím se zvyšuje kvalita výrobku. Pozor na podávání uzenin malým dětem, rozhodně by se neměly objevovat v jejich jídelníčku, obsahují totiž velké množství živočišných tuků. V kuchyni má uzenina své široké uplatnění, konzumujeme ji tepelně upravenou, studenou přidáváme na obložené mísy, jednohubky, osmaženou do omáček na těstoviny, bramboráků nebo třeba slaných omelet.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář