Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Uzenina

Výrobek z masa. Rozdíl mezi uzeninou a uzeným masem se skrývá ve výrobním procesu. Uzenina obsahuje rychlosoli, masová směs se mele společně s dalšími přísadami, které ovlivňují chuť. Masová hmota se poté naráží do požadovaných obalů, které svou velikostí odpovídají finální podobě produktu. Uzením se dodává charakteristická chuť (uzeniny v plastovém obalu se neudí). U uzeninových specialit po procesu uzení přichází na řadu ještě sušení, tím se zvyšuje kvalita výrobku. Pozor na podávání uzenin malým dětem, rozhodně by se neměly objevovat v jejich jídelníčku, obsahují totiž velké množství živočišných tuků. V kuchyni má uzenina své široké uplatnění, konzumujeme ji tepelně upravenou, studenou přidáváme na obložené mísy, jednohubky, osmaženou do omáček na těstoviny, bramboráků nebo třeba slaných omelet.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Uzenářský guláš s cuketou

Uzenářský guláš s cuketou

Do kastrolu nalijeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Zpěníme, přihodíme párky nakrájené na ko...

Zelná polévka s vínem

Zelná polévka s vínem

Nastrouhané syrové zelí osmahneme na slanině s cibulí, podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme naložen...

Květákové špízy

Květákové špízy

Na špízovou jehlu postupně napichujeme cibuli, květák, uzeninu, květák. Okořeníme, opečeme na rozpáleném tu...

Mišmaš ze zbytků

Mišmaš ze zbytků

Knedlík pokrájíme na kousky. Já mám nejraději bramborový, ale jde to i s houskovým. Cibuli pokrájíme na ne ...

Závitky ze sojového masa

Závitky ze sojového masa

Plátky uvaříme asi 30 minut ve 1,2 l vody s rozpuštěnými 2 bujonovými kostkami. Po uvaření doměkka plátky s...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Uzenina Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře