Jahody v čokoládové košilce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Čerstvé jahody omyjeme a usušíme. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokolády. Jahody postupně namáčíme v rozpuštěné tmavé čokoládě. Každou jahodu necháme okapat a položíme na igelitový sáček nebo pečící papír. Jakmile čokoláda ztuhne, jahody sundáme z igelitu nebo pečícího papíru, opatrně odloupneme ztečenou čokoládu a vložíme do papírového košíčku. Čokoládové košilky se dotýkáme co nejméně, aby se nerozpustila a nezůstaly na ní naše otisky prstů. Sáček bílé polevy vložíme do horké vody, aby se poleva rozpustila. Sáček rychle osušíme od vody a v rohu uděláme malou dírku špendlíkem, aby nám vytékal tenký proužek bílé čokoládové polevy. Jahody dozdobíme bílou čokoládou. Kdyby bílá poleva ztuhla, vložíme ji opět do horké vody a postup opakujeme.
Tip k receptu
Velké jahody můžeme podélně rozříznout na půl.
Milena27. 05. 2009