Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jahody v čokoládové košilce

Jahody v čokoládové košilce

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 50min
Nutriční hodnoty
84 kalorií 12.0g cukrů 2.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Čerstvé jahody omyjeme a usušíme. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokolády. Jahody postupně namáčíme v rozpuštěné tmavé čokoládě. Každou jahodu necháme okapat a položíme na igelitový sáček nebo pečící papír. Jakmile čokoláda ztuhne, jahody sundáme z igelitu nebo pečícího papíru, opatrně odloupneme ztečenou čokoládu a vložíme do papírového košíčku. Čokoládové košilky se dotýkáme co nejméně, aby se nerozpustila a nezůstaly na ní naše otisky prstů. Sáček bílé polevy vložíme do horké vody, aby se poleva rozpustila. Sáček rychle osušíme od vody a v rohu uděláme malou dírku špendlíkem, aby nám vytékal tenký proužek bílé čokoládové polevy. Jahody dozdobíme bílou čokoládou. Kdyby bílá poleva ztuhla, vložíme ji opět do horké vody a postup opakujeme.

Bulb Tip k receptu

Velké jahody můžeme podélně rozříznout na půl.


Milena

27. 05. 2009, Recept navštíven: 4807x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelé jahody

09. 11. 2015, 11:04

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné

22. 08. 2016, 18:40

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre osvieženie

12. 03. 2017, 17:03

Přidat komentář

Facebook komentáře