Chybí obrázek

Jahody v čokoládové košilce

Obtížnost

Čas přípravy

40min
Čas vaření
10min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

84 kalorií
12.0g cukrů
2.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Čerstvé jahody omyjeme a usušíme. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokolády. Jahody postupně namáčíme v rozpuštěné tmavé čokoládě. Každou jahodu necháme okapat a položíme na igelitový sáček nebo pečící papír. Jakmile čokoláda ztuhne, jahody sundáme z igelitu nebo pečícího papíru, opatrně odloupneme ztečenou čokoládu a vložíme do papírového košíčku. Čokoládové košilky se dotýkáme co nejméně, aby se nerozpustila a nezůstaly na ní naše otisky prstů. Sáček bílé polevy vložíme do horké vody, aby se poleva rozpustila. Sáček rychle osušíme od vody a v rohu uděláme malou dírku špendlíkem, aby nám vytékal tenký proužek bílé čokoládové polevy. Jahody dozdobíme bílou čokoládou. Kdyby bílá poleva ztuhla, vložíme ji opět do horké vody a postup opakujeme.

Tip k receptu

Velké jahody můžeme podélně rozříznout na půl.

přidejte na:
Chybí obrázek

27. 05. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
skvelé jahody

09. 11. 2015, 11:04

Chybí obrázek
velmi chutné

22. 08. 2016, 18:40

Chybí obrázek
dobre osvieženie

12. 03. 2017, 17:03

Chybí obrázek
vyskúšané, veľmi dobré

06. 03. 2018, 20:41

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.