Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Nápoje a koktejly - stránka 5

Koktejl z jablek a meruněk

Koktejl z jablek a meruněk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 4 meruňky, 300 ml nízkotučného mléka, 2 lžíce medu, špetka mleté skořice

Jablko zbavíme slupky a jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme ho společně s nakrájenými meruňkami do mixéru, přidáme třetinu mléka, med a skořici. Rozmixujeme na pyré a postupně přidáme zbytek mléka. Podáváme chlazené.

Ostré mangové daiquiri

Ostré mangové daiquiri

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml jednoduchého (simple) sirupu z cukru a vody , 40 ml bílého rumu, 1/4 manga, 1 lžička mleté skořice, 1 malá chilli paprička, 5 kostek ledu, 1 lžička sezamu

Pokud jste si simple sirup nekoupili hotový, začněte jeho domácí přípravou: stačí do 1 dílu vroucí vody vsypat 2 díly cukru a vařit, dokud se cukr nerozpustí. Do mixéru dejte a dohromady rozmixujte rum, mango, skořici, chilli papričku (doporučuji ...

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Limonáda z rybízovo-jahodového sirupu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g drobného ovoce, 4 lžíce rybízovo-jahodového sirupu, kvašeného (60 ml), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vody nebo minerální vody, 1 hrst lístků máty

Do džbánku vlijte sirup a citrónovou šťávu. Zalijte vodou a rozmíchejte. Pak vsypte mátu a nechte vychladit. Ovoce opláchněte a rozdělte do sklenic. Limonádou zalijte ovoce ve sklenicích.

Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml čerstvého dýňového pyré, 450 ml mléka, 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička vanilkového prášku, 1/8 lžičky hřebíčku, špetka soli

V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček (skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu). Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z pl...

Římská káva

Římská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sklenky silné scezené kávy, 4 lžíce kondenzovaného mléka, 4 žloutky, 4 plátky citrónu, troška skořice, 200 ml Martini

Všechny přísady dáme do mixéru a důkladně promixujeme. Nalijeme do 4 vysokých sklenic a doplníme ledovou tříští. Výborné osvěžení.

Las venturas

Las venturas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Tequili, 1 sklenka ledu, 3 cl vodky, 4 cl ananasového džusu

Do sklenky s ledem nalijeme všechny ingredience a promícháme. Mužeme ozdobit plátkem ananasu.

Grand Prix

Grand Prix

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl vodky, 1 cl Grenadini, 1 sklenka Tonicu, 1 sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, vodku a zalijeme tonickem. Nakonec opatrně vlijeme grenadinu tak, aby klesla dolů a udělala správný efekt. Mužeme zdobit plátkem citrónu.

Domácí zázvorová limonáda

Domácí zázvorová limonáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g čerstvého zázvoru, 3-4 citróny, hrst čerstvé meduňky nebo máty, 1,5 l perlivé vody, 4-5 lžic třtinového cukru

Zázvor oloupejte, nastrouhejte a vhoďte do džbánu nebo jiné nádoby. Citróny pořádně omyjte a oloupejte z nich kůru a společně s bylinkami ji přihoďte k zázvoru. Do džbánu přilijte vařící vodu (tolik, aby všechny ingredience byly ponořené), zakryjt...

Nápoj z kiwi a jogurtu

Nápoj z kiwi a jogurtu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kiwi, 200 g bílého smetanového jogurtu, 2 lžíce včelího medu, 150 ml plnotučného mléka

Jogurt a mléko dáme dobře vychladit. Zralé kiwi oloupeme, nebo slupku okrájíme. Poté kiwi nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme 2 lžíce tekutého medu a vychlazený smetanový jogurt. Mixujeme při nejvyšším stupni asi 2 minuty a poté...

Mrkvový džus

Mrkvový džus

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg mrkve, 2 l vody, 5 lžic cukru moučka, 1 lžíce kyseliny citronové, 300 ml hustého pomerančového sirupu

Mrkve očistíme a nastrouháme. Poté je uvaříme a rozmixujeme na kaši. Přidáme vodu, cukr, kyselinu citronovou a pomerančový sirup. Dobře promícháme a nalijeme do sklenic. Poté sterilizujeme 20 minut při 70°C.

Ořechový likér

Ořechový likér

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 zelených vlašských ořechů, 4 ks hřebíčku, 1 lžíce pomerančové kůry, 1 lžíce citronové kůry, troška celé skořice, 500 g cukru krupice, 650 ml vody, 750 ml čistého lihu

Měkké zelené ořechy dobře omyjeme, rozkrájíme na menší čtvrtky a dáme do láhve s širokým hrdlem. Dále přidáme do láhve hřebíčky, skořici, pomerančovou a citronovou kůru, dále líh a zhruba 250 ml vody. Láhev uzavřeme a postavíme na slunečné místo, ...

Startovací mango-jablečný nápoj

Startovací mango-jablečný nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 3-4 lžičky citronové šťávy, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky medu, špetka mleté skořice, 250 ml jablečného moštu nebo přírodní šťávy

Mango oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu rozmixujeme v mixéru na kaši, přihodíme všechny zbylé ingredience kromě jablečného moštu a znovu rozmixujeme. Vzniklé pyré nalijeme do dvou sklenic a v každé dolijeme přibližně 125 ml moštu.

Rákosníček

Rákosníček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl peprmintového likéru, 1 cl citronové šťávy, 1 cl Grenadiny, 1 sklenka Sprite, 1 sklenka ledu

Do sklenice s ledem nalijeme citronovou šťávu, grenadinu, likér a dolijeme spritem. Můžeme ozdobit snítkou máty.

Duha v plamenech

Duha v plamenech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cl 70% Absinthu, 1 cl Curacao blue, 1 cl Ginu, 1 cl Grenadiny

Opatrně přes lžičku nalévámé Grenadinu, Gin, Curacao a Absinth. Absinth před konzumací zapálíme, pijeme brčkem.

Jablečné mojito

Jablečné mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, 1 sklenka ledu, 1 hrst máty, 2 kousky limety, 1 cl limetové šťávy, 1 sklenka jablkového džusu, 1/2 ks jablka, 2 lžičky třtinového cukru

Do sklenice dáme cukr, mátu, limetu, rum a šťávu, promícháme a dáme led. Přidáme kousky jablka a dolijeme džusem. Zdobíme plátkem jablka.

Vaječný koňak čokoládový

Vaječný koňak čokoládový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml moučkového cukru, 200 g čokolády s 50% kakaa, 500 ml sladké smetany 10%, 3 žloutky, 300 ml rumu Tuzemák

Smetanu nalijeme do hrnce a přidáme nalámanou čokoládu. Za stálého míchání smetanu pomalu zahříváme až k bodu varu a poté jí s čokoládou vaříme 2 minuty. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Žloutky vymícháme s cukrem a ho...

Vaječný koňak kokosový

Vaječný koňak kokosový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 300 ml rumu Tuzemák, 700 ml plnotučného mléka, 200 g moučkového cukru, 2 konzervy Salka, 200 g kokosové moučky

V hrnci, kde se nám nebude připalovat mléko si uvaříme kokos. Studené mléko nalijeme do hrnce a vmícháme kokos. Pomalu jej zahříváme, až do bodu varu a poté vaříme 1 - 2 minuty. Povařený kokos s mlékem odstavíme ze sporáku a necháme zcela vychladn...

Džus z mrkve a grepu

Džus z mrkve a grepu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkve, 2 velké červené grepfruity, 2 plné hrnky cukru krystal, 1 lžička kyseliny citronové, 1500 ml vody, 1 citrón

Mrkve oškrábeme a odkrojíme všechny nazelenalé části. Grepy oloupeme, rozkrájíme a pečlivě odstraníme všechny pecičky. Mrkve a grepy vložíme do tlakového hrnce, přidáme cukr a zalijeme vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut. Po mírném zchladnutí ...

 Krém z bílé čokolády

Krém z bílé čokolády

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g bílé čokolády, 100 ml smetany, 200 ml mléka, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička vanilkového cukru, hořké kakao na poprášení

Čokoládu nalámeme na kostičky a dáme do kastrůlku. Přilijeme smetanu, přidáme vanilkový cukr. Z mléka odebereme dvě lžíce ve kterých rozmícháme Solamyl. Zbylé mléko přilijeme k čokoládě a na mírném ohni necháme čokoládu rozpustit. Když se směs za...

Koktejl Amsterdam

Koktejl Amsterdam

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml koňaku, 100 ml horké přefiltrované kávy, 40 ml smetany

Do varné sklenky dáme koňak s horkou kávou - zamícháme. Smetanu vrstvíme přes lžičku na hladinu drinku. Můžeme ozdobit kávovým zrnkem.

Rajčatová šťáva - nápoj

Rajčatová šťáva - nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 litr šťávy z rajčat, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krystal

Rajčata omyjeme a nakrájíme. Kdo chce, může si je předem oloupat - je to lepší. Nakrájená rajčata dáme vařit do kastrolu. Vaříme zvolna 15 - 20 minut, do měkka, nebo do rozvaření. Necháme je mírně zchladnout a poté protlačíme přes velmi husté síto...

Ostružinový čaj

Ostružinový čaj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti ostružin, 2 lžíce cukru krupice, 500 ml vody

Ostružiny opláchneme, dáme do menšího hrnce, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme 15 minut (snažíme se, aby ovoce neprošlo moc varem). Pak můžeme čaj scedit nebo dáváme do hrnečků i s ovocem. Dosladíme cukrem.

Výborná domácí horká čokoláda

Výborná domácí horká čokoláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 100 g mléčné čokolády, 250 ml smetany ke šlehání, 500 ml mléka

Smetanu dáme do kastrůlku a zahřejeme. Postupně do smetany nalámeme obě čokolády a za stálého míchání na mírném ohni vaříme, dokud se čokolády nerozpustí (nesmí být ve smetaně žádné hrudky). Když máme čokolády rozpuštěné, tak přilijeme mléko a pov...

Lemond Caipi

Lemond Caipi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky Lemond, 1/2 čerstvé limety, 2 lžičky třtinového cukru, ledová tříšť

Nakrájíme limetku na menší kousky a dáme společně s cukrem do skleničky. Jemně rozmačkáme, abychom dostali šťávu z limetek. Přidáme menší dávku ledu a Lemond. Promícháme lžičkou tak, aby se cukr rozpustil a doplníme čerstvým ledem. Můžeme ozdobit ...

Lemond Frozen

Lemond Frozen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 cl Becherovky Lemond, 3 cl Rose´s lime juice, drcený led

Připravíme si elektrický mixér, do kterého dáme led a požadované suroviny. Rozmixovaný obsah přelijeme do sklenice a můžeme ozdobit snítkou máty, plátkem limetky nebo jiného citrusu.

stránka: