Teplý dýňový koktejl s bílou čokoládou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

176 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček (skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu). Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z plotny. Přidáme bílou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Nalijeme do hezké skleničky na whisky a ozdobíme šlehačkou a skořicí.

Tip k receptu

Šlehačku přidávejte až ve chvíli, kdy se dezert servíruje na stůl, jinak se kvůli teplotě čokolády začne roztékat. Pro dekoraci můžeme přidat oplatku a čerstvou mátu.

přidejte na:
Šéfredaktor

16. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
palino
dobre na vyskúšanie

10. 03. 2016, 12:38

hanka
neviem si predstabit tu chuť

13. 03. 2016, 19:04

majka
laka to vyskušat

24. 08. 2016, 20:23

dušanka
niekedy vyskúšam

05. 09. 2016, 18:08

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.