Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vaječný koňak kokosový

Obtížnost Čas přípravy
2h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 2h 30min
Nutriční hodnoty
2236 kalorií 1.0g cukrů 44.0g tuků 45.0g bílkovin

Příprava

V hrnci, kde se nám nebude připalovat mléko si uvaříme kokos. Studené mléko nalijeme do hrnce a vmícháme kokos. Pomalu jej zahříváme, až do bodu varu a poté vaříme 1 - 2 minuty. Povařený kokos s mlékem odstavíme ze sporáku a necháme zcela vychladnout za občasného zamíchání. Po 2 hodinách kokos přecedíme. Do nádoby dáme cedník a na něj rozložíme čisté, velmi husté plátno, do kterého vylijeme uvařený kokos a trochu jej vymačkáme. Žloutky s cukrem našleháme do husté pěny, poté vmícháme obě salka a prošleháme. Ručně vmícháme mléko ochucené kokosem a nakonec rum. Kokosový vaječný koňak nalijeme do láhví a necháme týden uležet.

Bulb Tip k receptu

Z použitého kokosu můžeme upéct bábovku, je ho na 2 velké bábovky. Pokud nebylo plátýnko dostatečně husté a po týdnu se vytvoří v koňaku usazenina, tak koňak přecedíme ještě přes sítko.


Přidat na Pinterest
JanaB

29. 02. 2012, Recept navštíven: 3711x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný vaječný koňak

19. 06. 2017, 11:07

Přidat komentář

Facebook komentáře