Vaječný koňak kokosový
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V hrnci, kde se nám nebude připalovat mléko si uvaříme kokos. Studené mléko nalijeme do hrnce a vmícháme kokos. Pomalu jej zahříváme, až do bodu varu a poté vaříme 1 - 2 minuty. Povařený kokos s mlékem odstavíme ze sporáku a necháme zcela vychladnout za občasného zamíchání.
Po 2 hodinách kokos přecedíme. Do nádoby dáme cedník a na něj rozložíme čisté, velmi husté plátno, do kterého vylijeme uvařený kokos a trochu jej vymačkáme. Žloutky s cukrem našleháme do husté pěny, poté vmícháme obě Salka a prošleháme. Ručně vmícháme mléko ochucené kokosem a nakonec rum. Kokosový vaječný koňak nalijeme do láhví a necháme týden uležet.
Tip k receptu
Z použitého kokosu můžeme upéct bábovku, je ho na 2 velké bábovky. Pokud nebylo plátýnko dostatečně husté a po týdnu se vytvoří v koňaku usazenina, tak koňak přecedíme ještě přes sítko.
JanaB29. 02. 2012