Vaječný koňak čokoládový

Obtížnost

Čas přípravy

55min
Čas vaření
5min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2148 kalorií
0.0g cukrů
17.0g tuků
18.0g bílkovin


Příprava

Smetanu nalijeme do hrnce a přidáme nalámanou čokoládu. Za stálého míchání smetanu pomalu zahříváme až k bodu varu a poté jí s čokoládou vaříme 2 minuty. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Žloutky vymícháme s cukrem a hotovou žloutkovou směs promícháme se salkem a čokoládou. Nakonec vmícháme rum a hotový koňak naplníme do láhví.

Tip k receptu

Koňak necháme před konzumací asi týden uležet na chladném místě.

přidejte na:
JanaB

01. 03. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
lahodný koňak

11. 04. 2016, 17:53

Chybí obrázek
jemný dobrý koňak

21. 11. 2017, 20:50

Chybí obrázek
v postupu píšete přimícháme salko s čokoládou, ale předtím už jsme smíchali čokoládu se smetanou...a salko nemáte v soupisu ingrediencí...?

daša 12. 12. 2017, 21:07

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.