Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vaječný koňak čokoládový

Obtížnost Čas přípravy
55min
Čas vaření Celkový čas Porce
5min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2148 kalorií 0.0g cukrů 17.0g tuků 18.0g bílkovin

Příprava

Smetanu nalijeme do hrnce a přidáme nalámanou čokoládu. Za stálého míchání smetanu pomalu zahříváme až k bodu varu a poté jí s čokoládou vaříme 2 minuty. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. Žloutky vymícháme s cukrem a hotovou žloutkovou směs promícháme se salkem a čokoládou. Nakonec vmícháme rum a hotový koňak naplníme do láhví.

Bulb Tip k receptu

Koňak necháme před konzumací asi týden uležet na chladném místě.


Přidat na Pinterest
JanaB

01. 03. 2012, Recept navštíven: 6881x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
lahodný koňak

11. 04. 2016, 17:53

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jemný dobrý koňak

21. 11. 2017, 20:50

Thumb
Restaurant_star
v postupu píšete přimícháme salko s čokoládou, ale předtím už jsme smíchali čokoládu se smetanou...a salko nemáte v soupisu ingrediencí...?

daša 12. 12. 2017, 21:07

Přidat komentář

Facebook komentáře