Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Německá - stránka 2

Ledový kávový koktejl

Ledový kávový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky rozpustné kávy, 1 lžíce cukru krystalu, 100 ml studené vody, 5 kostek ledu

Rozpustnou kávu, vodu a cukr důkladně promícháme. Přidáme kostky ledu a podáváme.

Husí játrová paštika

Husí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg husích jater, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1/2 lžičky chilli koření

Játra odblaníme, umyjeme a dáme je vařit na 20 minut do vroucí vody. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Vychladlá játra rozmixujeme s máslem, rajčatovým protlak...

Losos s chřestem

Losos s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 1 svazek chřestů, 1 kg lososa, sůl, 5 lžic francouzské hořčice, 5 lžic včelího medu, 5 lžic vinného octu, 1 lžíce petržele, 2 lžíce citrónové šťávy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky, které osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme vařit do osolené vroucí vody na 5 minut. Mezitím chřest omyjeme, spaříme v osolené vodě a dáme okapat. Smícháme hořčici, med, ocet, sůl dle chuti a při...

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g frankfurtských párků, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mleté sladké papriky, pepř, sůl, troška petržele, 1,5 l vody

Cibuli nasekáme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a osmažíme na něm připravenou cibuli. Zaprášíme moukou, opražíme. Poté vmícháme mletou papriku a zalijeme vodou. Zamícháme, přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme cca 25 minut. Polévku poté d...

Holštýnská polévka se slaninou

Holštýnská polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 petržel, 1/2 bulvového celeru, 1 cibule, 1 mrkev, 2 brambory, 50 g slaniny, 40 g másla, 40 g hladké mouky, sůl, 1,5 l hovězího bujónu, 1 dcl smetany, 1 vejce (žloutek), troška petržele

Očištěnou zeleninu a oloupané, omyté brambory nakrájíme nadrobno a osmahneme na slanině a na másle. Vmícháme mouku, a když začne zlátnout, přilijeme vývar, vše rozšleháme a vaříme cca 30 minut. Sundáme z ohně, osolíme a vmícháme v trošce smetany r...

stránka: