Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Salát - stránka 4

Ovocná melounová miska

Ovocná melounová miska

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 vodního melounu, 6 švestek, 1 bluma, 1/2 sáčku skořicového cukru, 1/2 sáčku vanilkového cukru

Meloun vydlabeme a zbavíme pecek, nakrájíme na hranolky (můžeme použít ozdobný nůž na máslo). Švestky nakrájíme na měsičky. Ovocnou směs promícháme se skořicovým a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit a nakonec dozdobíme žlutou blumou.

Pečený hlávkový salát

Pečený hlávkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g listového salátu, troška pepře, špetka soli, 15 g tuku

Dobře opraný a okapaný salát v celku osolíme, okořeníme, zakapeme tukem a necháme cca 15 minut péci v troubě na 180 stupňů či pod grilem.

Rybízový salát s griotkou

Rybízový salát s griotkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 2 nektarinky, 100 g angreštu, 200 g rybízu, 2 lžíce cukru moučka, 2-3 lžíce Griotky

Nektarinky a broskve vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je s rozpůleným angreštem a kuličky rybízu, pocukrujeme a polijeme griotkou. Promícháme a necháme v lednici odležet.

Hruškový salát

Hruškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 hrušky, 100 g hroznového vína, 1 hrst vlašských ořechů, 6 lžic zakysané smetany, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 6 švestek

Jablka a hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy. Hrozno rozpůlíme, švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky a smícháme. Vše pokapeme citrónovou šťávou. Do smetany vmícháme cukr, nalijeme na ovoce a promíc...

Meruňkový salát s jablky

Meruňkový salát s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g meruněk, 4 jablka, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce citronové šťávy, 2 hřebíčky, 250 ml vody

V hrnci si uvaříme vodu s hřebíčkem, cukrem a citrónovou šťávou, přidáme na větší kostky nakrájená jablka a dusíme do poloměkka. Odstavíme a necháme vychladnout. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vše smícháme dohromady a podáváme.

Salát z červeného zelí s jablky a sýrem

Salát z červeného zelí s jablky a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g červeného zelí, 2 jablka, 300 g bílého jogurtu, 50 g balkánského sýru, troška pepře

Sladko-kyselá jablka a sýr balkánský nastrouháme, přidáme červené zelí (sklo-sáček), bílý jogurt. Dochutíme pepřem. Podáváme vychlazené s pečivem.

Fazolový salát s kapií

Fazolový salát s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva červených fazolí, 3 papriky (kapie) nakládané, 1 lžíce petrželové natě sušené, 1 jarní cibulka, 300 g Řeckého jogurtu, kousek chilli papričky, troška Bylinkové soli

Nakládané kapie a jarní cibulku nakrájíme na kostičky, přidáme konzervu červených fazolí s jednou lžící fazolového nálevu. Kousek chilli papričky nasekáme na jemno. Dochutíme řeckým jogurtem, solí, petrželkou. Podáváme vychlazené.

Pikantní těstovinový salát

Pikantní těstovinový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 konzerva fazolí, 1 cibule, 1 feferonka, 1 stroužek česneku, 2 papriky (kapie), 3 rajčata, 6 lžic slunečnicového oleje, 3 lžíce octu, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si uvaříme těstoviny a necháme vychladit. Pak přidáme scezené červené fazole, nakrájenou cibuli a na jemno nakrájenou papriku a rajčata. V menším hrnci rozehřejeme olej, do kterého dáme očištěnou a semen zbavenou feferonku, necháme asi 3 m...

Okurkový salát s olivami

Okurkový salát s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 okurky, 250 g balkánského sýru, 200 g oliv, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce kopru, špetka soli, špetka pepře

Okurky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme olej, citrónovou šťávu, sůl, pepř a zálivku nalijeme na okurky. Pak přidáme nasekané zelené olivy a kopr. Dáme vychladit do lednice a před podáváním přidáme balkánský sýr.

Salát z lilků

Salát z lilků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg lilku, 2 papriky (kapie), 3 rajčata, 3 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli

Lilky opečeme a sloupneme. Pak opečeme papriky, rajčata a taky je sloupneme. Vše nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme utřený česnek, olej, sůl a promícháme.

Salát s řepou a nivou

Salát s řepou a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 řepy, 2 jablka, 200 g majonézy, 2 stroužky česneku, 1 lžička citronové trávy, 250 g Nivy, špetka soli, 2 špetky barevného pepře

Řepu oloupeme a vaříme v osolené vodě do měkka. Čas dle velikosti řepy. Jablka oškrábeme a nastrouháme nahrubo, k tomu přidáme vychladlou řepu nakrájenou na kostičky spolu s nastrouhanou nivu a s rozetřeným česnekem. Lehce vmícháme majonézu. Dochu...

Pomerančový salát s pistáciemi

Pomerančový salát s pistáciemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 pomerančů, 2 granátové jablka, 1 1/2 hrnku pistácií, 3 lžíce včelího medu, 2 banány, 2 špetky kardamomu, 1 karambola

Pomeranče zbavíme kůry a bíle dužiny. Nakrájíme na větší kostky. Granátová jablka -vyloupeme zrníčka. Banány nakrájíme na plátky. Vše smícháme. Posypeme nesolenými rozemletými pistácie a pokapeme medem okořeněným kardamonem.

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Melounový salát s fetou a mozzarellou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vodního melounu, 500 g cukrového melounu, 125 g Feta sýru, 150 g Mozzarella třešniček, troška růžového pepře, 10 listů bazalky, kapka olivového oleje

Melounovou dužinu (vodní a cukrový meloun) zbavíme kůry, pecek a nakrájíme na kostičky. Feta sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Mozzarellové třešničky nakrájíme na půlky. Meloun dáme do mističek posypeme feta sýrem a mozzarelkou, přidáme špetku ...

Jahodovo-mozzarellový salát

Jahodovo-mozzarellový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jahod, 350 g Mozzarelly - třešničky, 10 listů bazalky, 1/2 hrnku olivového oleje, trochu mořské soli, špetka pepře

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme mozzarellu-třešničky. Z olivového oleje, soli a pepřem vytvoříme zálivku. Na nízkou mísu rozložíme jahodové plátky, posypeme mozarelou a lístky bazalky. Pokapeme zálivkou.

Německé brambory

Německé brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vařených brambor, 100 g majonézy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 2 nakládáné okurky, troška pepře

Vychladlé vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, nakládané okurky nastrouháme na jemném struhadle, přidáme lisovaný česnek, 100 g majonézy, 2 lžíce šlehačky, dochutíme solí a pepřem.

Řecké Tzatziki

Řecké Tzatziki

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 okurka, 250 g řeckého jogurtu, 125 g zakysané smetany, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky koření Tzaziky, 1-2 stroužky česneku

Okurku nastrouháme na hrubem struhadle, šťávu zcedíme. Všechny ingredience smícháme, dochutíme kořením a česnekem.

Jablečné tzatziki

Jablečné tzatziki

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g řeckého jogurtu, 2 stroužky česneku, 2 špetky soli, 2 špetky citronového pepře, 2 jablka

Jablka omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle (nebo nakrájíme na tenké nudličky). Jogurt osolíme, opepříme a přidáme česnek. Na závěr lehce vmícháme jablka. Podáváme vychlazené.

Karotka na kyselo

Karotka na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkve, 2 lžíce octu, 5 lžic cukru moučka, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 1 dcl jablečného moštu, 2 lžíce včelího medu, špetka soli

V jablečném moštu rozpustíme cukr, vmícháme med, špetku soli a trochu octu. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkvičku, přidáme olej a zakapeme citrónovou šťávou.

Zelný salát s vínem

Zelný salát s vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krupice, 5 lžic kečupu, špetka kmínu, špetka oregana, 1 dcl červeného vína, špetka pepře, špetka soli

Zelí nakrájíme na jemno, přidáme olej, kečup, drcený kmín, sůl a podle chuti pepř. Nakonec vmícháme svařené červené víno se špetkou oregana. Salát podáváme jako přílohu.

Těstovinový salát s krůtím masem

Těstovinový salát s krůtím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 120 g krůtích prsou, 100 g kukuřice Bonduelle, 1 lžička olivového oleje, 3 špetky kari koření, 3 špetky koření na kotlety, troška Bylinkové soli, špetka barevného pepře, 1 lžíce másla

Krůtí prso nakrájíme na malé kousky, okořeníme kořením na kotlety, kari kořením. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky masa restujeme do měkka. Těstoviny připravíme dle návodu. Vychladlé těstoviny smícháme s krůtím masem, přidáme lžičku olivového ole...

Opilý melounový salát

Opilý melounový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vodní meloun, 6 meruněk, 2 lžíce vanilkového cukru, 400 ml vaječného likéru s pomerančovou příchutí, 200 ml Ginu, 2 lžičky limetkové šťávy

Dužinu vykrájíme, pokud možno zbavíme černých pecek a nakrájíme na kostičky. Melounové kostky smícháme s alkoholem a cukrem, zakápneme limetkovou šťávou. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky, které poskládáme do kytičky na ozdobu. Zdobíme me...

Velké fazole pečené na plechu

Velké fazole pečené na plechu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg velkých bílých fazolí, 3 rajčata, 2 cibule, 5 - 6 stroužků česneku, 2 konzervy rajčatového protlaku, 2 dcl olivového oleje, oregano, sůl, pepř, petrželová nať

Rajčata a cibule nakrájejte na větší kusy a společně s fazolemi je umístěte na plech s vyššími stěnami a vše promíchejte. Petrželovou nať nakrájejte nadrobno a přilijte olivový olej. Opepřete, osolte, přidejte protlak. Hmotu pořádně promíchejte ru...

Mrkvový salát s tuňákem a avokádem

Mrkvový salát s tuňákem a avokádem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 velké mrkve, 1/2 střední cibule, 1 lžička soli, 1 konzerva tuňáka (bez vody/nálevu), 1 avokádo, několik snítek petržele, 2 lžičky sezamového oleje, 1/4 lžičky černého pepře, sůl podle chuti

Dejte nastrouhanou mrkev a nakrájené cibule do miscky a přidejte sůl. Nechejte odležet na 30 minut nebo dokud mrkev nevydá nějaké tekutiny. Odstraňte z mrkve vodu. Dejte vymačkanou mrkev do samostatné misky a poté přidejte tuňáka, avokádo, petržel...

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Kuřecí salát se šalotkou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pečená kuřecí prso, 1 šálek nasekaného římského salátu, 1/2 avokáda, 6 cherry rajčat, 1 balení mini mozarella kuliček, 1/2 žluté papriky, 6 kuliček kapary, 3 lístky bazalky, troška parmazánu, Dressing: 3 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce šalotky, sůl, pepř

Odstraníme kůži z pečeného kuřecího prsa a nakrájíme jej na malé kousky, nasekáme salát, avokádo, mozzarelu, papriku a rajčátka nakrájíme na malé plátky a vhodíme do mísy. Přidáme kapary, bazalku a dle chuti parmazán na malé kostičky a vše promích...

Salát z chřestu

Salát z chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g chřestu, 3 vejce, šťáva z ½ citrónu, estragon (nebo jiné čerstvé koření), pepř, sůl

Chřest opláchněte a ulomte tuhé konce. Naplňte velký hrnec vodou a přidejte sůl. Přiveďte vodu k varu a přidejte do ní chřest. Vařte přibližně 6-8 minut. Poté vyjměte chřest a osušte na kuchyňské utěrce. Zahřejte pánev na střední teplotu a přidej...

stránka: