Velké fazole pečené na plechu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rajčata a cibule nakrájejte na větší kusy a společně s fazolemi je umístěte na plech s vyššími stěnami a vše promíchejte. Petrželovou nať nakrájejte nadrobno a přilijte olivový olej. Opepřete, osolte, přidejte protlak. Hmotu pořádně promíchejte rukama, aby se olej a koření rovnoměrně dostalo všude. Plech dejte do předehřáté trouby a dobře propečte, cca 2-3 hodiny, dokud nezačne vršek černat. Pak plech vytáhněte, opět promíchejte a toto cca každých 5 - 10 minut opakujte přibližně 3 - 4 krát.
Tip k receptu
Zatepla je toto jídlo dobré jako příloha a zastudena jako salát. Na chladném místě vydrží více dnů.
Šéfredaktor09. 05. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 15. 01. 2016, 11:15

hanka 20. 01. 2016, 10:53

dušanka 28. 01. 2016, 15:12

majka 23. 10. 2016, 20:15

pavlinf 09. 06. 2017, 13:19