Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Salát - stránka 3

Pórkový salát s jablky

Pórkový salát s jablky

2 ks pórku, 200 g jablek, 50 ml majonézy, 50 ml bílého jogurtu, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy

Syrový pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, které ještě překrojíme napůl. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a pak smícháme s jablky v poměru 1:1. Zalijeme majonézou smíchanou s bílým jogurtem. Osolíme, mírně opepříme a podle chuti...

Salát z kořenové zeleniny

Salát z kořenové zeleniny

200 g bulvového celeru, 200 g kořenové petržele, 200 g mrkve, 1 cibule, 1/2 hrnku zakysané smetany, špetka soli, 1/2 lžičky citronové šťávy

Očištěnou syrovou zeleninu jemně nastrouháme, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme. Dle potřeby osolíme, okyselíme a nakonec zalijeme smetanou, kterou můžeme nahradit kysaným mlékem.

Ruský salát

Ruský salát

1 menší okurka, 2 menší mrkve, 1 velké jablko, 2 - 3 rajčata, 2 lžíce celerová natě, 1/4 l zakysané smetany, 1 citrón, 1 lžíce pažitky, 1 lžíce kopru, 1/4 lžička cukru krystal, špetka soli, 1 sklenka odpeckovaných slív

Menší salátovou okurku omyjeme a oloupeme. Rajčata, mrkev, jablko a slívy nakrájíme na tenké nudličky. Omytou celerovou nať hrubě nakrájíme a vše promícháme s kyselou smetanou. Podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a sůl. Vychlazený salát oz...

Salát z kuřete a celeru

Salát z kuřete a celeru

1/4 kuřete, 100 g celeru, 1 list hlávkového salátu, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g jogurtu, 1 lžíce nasekané pažitky

Vařené kuřecí maso vykostíme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme vařený strouhaný celer, pokapeme citronovou šťávou a spojíme s jogurtem ochuceným nasekanou pažitkou. Dobře promícháme. Zdobíme hlávkovým salátem.

Jarní salát s křenem

Jarní salát s křenem

1 salátová okurka, 3 svazky ředkviček, 1 svazek jarní cibulky, 1 lžíce křenu, 2 dcl zakysané smetany, špetka soli

Omytou neloupanou okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Očištěné cibulky i s kousky světlé natě nakrájíme na kroužky. Přidáme strouhaný křen, dle chuti osolíme, zalijeme smetanou a dobře promícháme. Salát vychladíme a ozdobíme půlkami řed...

Pomerančový salát

Pomerančový salát

1/2 hlávky ledového salátu, 1 lžíce olivového oleje, 50 g tvrdého sýra, 1 rajče, 1 pomeranč, 1/4 lžičky cukru krupice, 1 citrón, troška bílého pepře, špetka soli, 1 lžíce petrželové natě

Olej, citrónovou šťávu, špetku cukru, bílý mletý pepř a sůl rozmícháme. Eidam nakrájíme na kostičky, vložíme do misky a zakapeme připravenou olejovou směsí. Přimícháme nakrájená rajčata a vše dáme uležet do chladu. Omytý, natrhaný hlávkový salát...

Salátová okurka s acidofilním mlékem

Salátová okurka s acidofilním mlékem

500 g okurky, 200 ml acidofilního mléka, špetka cukru krupice, troška pepře, špetka soli

Omytou salátovou okurku na hrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na tenké plátky. Acidofilní mléko ochutíme špetkou cukru, soli, mletého pepře a přelijeme přes okurku.

Mrkvový salát s ořechy

Mrkvový salát s ořechy

400 g mrkev, 1 hrst vlašské ořechy, 1 lžička citronová šťáva, 1 lžička hnědý cukr, 1 lžíce rostlinný olej, 1 špetka sůl

Očištěnou mrkev jemně nastrouháme do mísy, přidáme dle chuti sůl, cukr, citrónovou šťávu a jednu lžíci oleje. Řádně promícháme a necháme pod pokličkou v chladnu krátce rozležet. Podáváme posypaný drcenými jádry.

Céčkový salát

Céčkový salát

5 jablek, 1/2 sáčku kyselého zelí, 1 řepa

Jablko a řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. V misce smícháme obě suroviny se zelím a podáváme.

Celerový salát s křenem

Celerový salát s křenem

400 g bulvového celeru, 30 g křenu, 1 dcl vody, 2-3 lžíce octa, špetka soli, 1 lžička cukru krupice

Očištěný celer uvaříme do měkka a po vychladnutí ho nakrájíme na nudličky. Přidáme ocet rozředěný vodou, sůl, cukr, strouhaný křen a vše důkladně promícháme. Hotový salát nám vydrží i několik dnů.

Mrkvový salát s jablky

Mrkvový salát s jablky

400 g mrkve, 3 jablka, 1 lžíce cukru moučka, 2 lžíce citronové šťávy

Mrkev a jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme cukr, citrónovou šťávu a promícháme.

Jablkový salát se sýrem

Jablkový salát se sýrem

6 jablek, 300 g strouhaného sýra, 100 g cibule, 1/2 lžička citronové šťávy, 250 g majonézy, špetka soli

Očištěné jablka nakrájíme na drobné hranolky a zakápneme citronovou šťávou. Přidáme strouhaný sýr, na jemno nakrájenou cibuli, lehce vmícháme majonézu a dle chuti osolíme. Podáváme vychlazené.

Ovocný salát s jahodami

Ovocný salát s jahodami

1 banán, 1 lžička cukru moučka, 2 jablka, 250 g jahod, 1 pomeranč, 200 g zakysané smetany

Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a překrojíme na polovinu. Omytá jablka se slupkou zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Jahody omyjeme a rozkrájíme na 4 díly, velké na 8 dílů. V zakysané smetaně rozmí...

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

Fazolový salát s křenovou majonézou a uzeným masem

400 g bílých fazolí, 150 g uzené krkovice, 110 g majonézy, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce křenu, 2 lžíce husté smetany, troška pepře, špetka soli

Konzervované fazolky slijeme (můžeme použít lžičku láku), přidáme na kostičky pokrájené uzené, majonézu, smetanu a nastrouhaný křen. Dochutíme petrželkou, pepřem a solí.

Ovocný salát se zakysanou smetanou

Ovocný salát se zakysanou smetanou

1/2 konzervy ananasového kompotu, 1 konzerva mandarinkového kompotu, 1 banán, 2 jablka, troška citronové šťávy, 1 balení zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru

Ovoce z kompotů necháme okapat. Banán nakrájíme na kolečka, jablka na menší kousky. Vše dáme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. Salát rozdělíme do misek a ozdobíme kopečkem zakysané smetany promíchané s vanilkovým cukrem.

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

Okurkový salát s jablky a Mortadellou

1 okurka, 2 kyselá jablka, 1/2 cibule, 4 lžíce majonézy, 3 sterilované okurky, 100 g Mortadelly, 1/8 Pekingského zelí, troška Bylinkové soli, troška barevného pepře, troška kopru, troška petrželové natě, troška pažitky, troška cukru krystal, 50 g šunky, 1 klobása

Jablka, okurku a cibuli oloupeme. Pekingské zelí omyjeme a nakrájíme na proužky. Okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Jablka a salátovou okurku na jemné hranolky. Mortadellu, šunku a klobásu (nejlépe pikantní ) nakrájíme na kostičky. Ochutí...

Sojové klíčky s nivovým dressingem

Sojové klíčky s nivovým dressingem

200 g sojových klíčků, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/2 salátové okurky, 1 rajče, 5 listů ledového salátu, troška Bylinkové soli, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 200 ml zakysané smetany, 100 g nivy, 1 lžíce olivového oleje

Nivu nastrouháme a smícháme se smetanou. Necháme vychladit. Zeleninu očistíme a nakrájíme, dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme sojové klíčky z konzervy. Přelijeme vychlazeným nivovým dresinkem.

Kuřecí salát

Kuřecí salát

2 kuřecí prsa, 2 kompotované meruňky, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce pažitky, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, troška grilovacího koření, troška růžového pepře, troška česneku

Uvařená prsíčka a kompotované meruňky nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt, majonézu Hellmann´s, pažitku a petrželku. Dochutíme grilovacím kořením na drůbež, růžovým pepřem a česnekem (hoblinky).

Krabí salát s aloe verou

Krabí salát s aloe verou

250 g krabích tyčinek, 5 lžic kukuřice, 4 sterilované okurky, 4 lžíce majonézy, 1 lžíce pažitky, troška Mořské soli, troška barevného pepře, 2 lžíce husté smetany

Krabí tyčinky a okurky nakrájíme na kostičky. Přidáme kukuřici, posekané kostičky Aloe very cca 10 kostiček, majonézu, hustou smetanu, pažitku. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Ciabattovo-rajčatový salát

Ciabattovo-rajčatový salát

1 ks bílé ciabatty, 500 g rajčat, 1 stroužek česneku, 1/4 svazek bazalky, 1/2 svazku petrželováé natě, 1 lžíce kapary, 3 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška pepře, 7 lžic olivového oleje

Rajské nakrájíme na kostičky, přidáme posekanou bazalku, petrželovou nať, kapary, olivový olej a citronovou šťávu. Promícháme dochutíme solí a pepřem. Necháme vychladit. Ciabattu nakrájíme na 2 cm kostky a opečeme na lžíci olivového oleje na závě...

Mrkvový salát se zelím

Mrkvový salát se zelím

250 g kyselého zelí, 250 g mrkve, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje, 1/4 lžičky pepře

Zelí překrájíme na menší kousky, přidáme oškrábanou a nahrubo nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibulku. Vmícháme pepř a olej. Nakonec necháme salát na chvíli v chladu uležet.

Chřestovo - jahodový salát

Chřestovo - jahodový salát

2 malé konzervy chřestu , 6 slepičích vajec, 15 jahod, 400 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, troška soli, troška bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Konzervovaný chřest slijeme od nálevu a nakrájíme na kolečka. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. V misce rozmícháme zakysanou smetanu dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Všech...

Kedlubnový salát s ovocem

Kedlubnový salát s ovocem

400 g kedluben, 2 ks pomeranč, 2 ks jablko, 1 ks citrón, 250 g Řeckého jogurtu, špetka soli, špetka bílého pepře, troška cukru moučka

Kedlubny očistíme a nakrájíme na tenké hranolky (můžete použít speciální multifunkční kráječ). Pomeranče a jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jogurt a dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem dle chuti.

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

Ovocný těstovinový salát s tuňákem

400 g těstovin, 1 konzerva mandarinek , 2 banány, 1 konzerva ananasu, 2 konzervy tuňáka, 250 g majonézy, špetka soli, 1 lžička mandarinkové šťávy, 1 lžička ananasové šťávy

Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím slijeme mandarinky a ananas a nakrájíme na malé kousky. Banány oloupeme a nakrájíme na 1/2 kolečka. Přidáme 2 konzervy tuňáka (bez oleje či vlastní šťávy). Majonézu rozmícháme se lžičkou mandarinkové a anan...

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

600 g řepy ve sklenici, 2 balení Řeckého jogurtu, 1/2 šálek rozinek, 1/2 šálek brusinek, 100 g feta sýru, 1 balení Mozzarella třešniček, špetka soli, troška pepře

Červenou řepu smícháme s jogurtem, rozinkami a brusinkami, které jsme předem spařili. Přidáme na kostičky nakrájenou fetu a na 1/2 nakrájené mozzarelové třešničky. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené.

stránka: