Salát z hlávkového zelí
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
10min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
1044
kalorií
1.0g
cukrů
89.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Umytou menší hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky, z uvařených vajec natvrdo vyjmeme žloutky, dáme je stranou, bílky pokrájíme nadrobno.
Do salátové mísy připravíme nálev z oleje, octa, špetky soli a pepře.
Do mísy nasypeme zelí a pokrájené bílky.
Slaninu (podle možnosti prorostlou) pokrájíme na nudličky, opečeme ji na pánvičce a i s vypečeným tukem ji přidáme k zelí, posypeme žloutky prolisovanými přes sítko, promícháme a podáváme jako samostatný předkrm nebo jako přílohu k masitým jídlům.
20. 06. 2014
Podobné recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 26. 01. 2016, 17:14
© 2024, Railsformers s.r.o.