Krupicové noky
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
15min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
854
kalorií
0.0g
cukrů
13.0g
tuků
32.0g
bílkovin
Příprava
V části studeného mléka rozmícháme krupici a vlijeme do zbývajícího vařícího mléka. Osolíme, přidáme tuk a za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku. Pak do prochladlého vmícháme postupně vejce a mícháme tak dlouho, až vznikne hladké těsto. Z něj vykrajujeme noky, zavařujeme je do vařící vody a po 6 minutách vybíráme. Okapané podáváme nejen k masu, ale třeba i k dušené zelenině.
kaccka31. 01. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.