Mátová zmrzlina s čokoládou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1dní 16h 0min
Čas vaření
0min

Celkový čas

1dní 16h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

550 kalorií
1.0g cukrů
35.0g tuků
36.0g bílkovin


Příprava

Vejce a cukr dáme do žáruvzdorné misky a šleháme elektrickou metlou, dokud nevznikne světlý hustý krém. Mléko a smetanu přivedeme za občasného míchání téměř k varu. Jakmile se začnou objevovat bublinky u stěny rendlíku, vmícháme směs do vaječného krému. Misku postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby se dno nedotýkalo hladiny vody. Oheň trochu zesílíme. Zahřátou hmotu dáme do rendlíku a povaříme do zhoustnutí. Poznáme to tak, že ulpívá na zadní straně vařečky. Lístky máty dobře omyjeme, natrháme a vmícháme do připravené směsi.Necháme stát nejméně 2 hodiny, posledních 30 minut hmotu chladíme v chladničce. Hmotu procedíme a případně obarvíme zeleným barvivem. Přelijeme do nádoby a mrazíme 1-2 hodiny. Hmotu důkladně promícháme v míse, vmícháme do ní kousky čokolády, vrátíme ji do nádoby, ve které se mrazila, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do mrazničky. Před podáváním necháme zmrzlinu trochu změknout v ledničce asi 20 minut.

přidejte na:
Chybějící obrázek
kaccka

03. 01. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept sa mi nie veľmi vydaril

majka 22. 06. 2019, 20:06

Přidat komentář
Barbora Šumná
Dobrý den, včera jsem se vrhla na vyzkoušení Vašeho receptu a s politováním musím říct, že se mi to nepovedlo. Ve chvíli, kdy jsem byla ve fázi: "Zahřátou hmotu dáme do rendlíku a povaříme do zhoustnutí. " tak pravděpodobně došlo k chybě. Ve směsi mi začaly vznikat hrudky, tzn. že jsem pravděpodobně "převařila". Můžete mi poradit, jak tomuto problému při příštím pokusu předejít?

Barbora Šumná 13. 08. 2013, 08:44

Chybějící obrázek
Není vhodnější hmotu po přecezení spíše chladit než mrazit. Po zmrazení už těžko přimícháme čokoládu.

Lucie 13. 08. 2013, 08:47

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.