Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mátová zmrzlina s čokoládou

Obtížnost Čas přípravy
1dní 16h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 1dní 16h 0min
Nutriční hodnoty
550 kalorií 1.0g cukrů 35.0g tuků 36.0g bílkovin

Příprava

Vejce a cukr dáme do žáruvzdorné misky a šleháme elektrickou metlou, dokud nevznikne světlý hustý krém. Mléko a smetanu přivedeme za občasného míchání téměř k varu. Jakmile se začnou objevovat bublinky u stěny rendlíku, vmícháme směs do vaječného krému. Misku postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby se dno nedotýkalo hladiny vody. Oheň trochu zesílíme. Zahřátou hmotu dáme do rendlíku a povaříme do zhoustnutí. Poznáme to tak, že ulpívá na zadní straně vařečky. Lístky máty dobře omyjeme, natrháme a vmícháme do připravené směsi.Necháme stát nejméně 2 hodiny, posledních 30 minut hmotu chladíme v chladničce. Hmotu procedíme a případně obarvíme zeleným barvivem. Přelijeme do nádoby a mrazíme 1-2 hodiny. Hmotu důkladně promícháme v míse, vmícháme do ní kousky čokolády, vrátíme ji do nádoby, ve které se mrazila, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do mrazničky. Před podáváním necháme zmrzlinu trochu změknout v ledničce asi 20 minut.


Přidat na Pinterest
kaccka

03. 01. 2013, Recept navštíven: 2374x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Barbora Šumná
Dobrý den, včera jsem se vrhla na vyzkoušení Vašeho receptu a s politováním musím říct, že se mi to nepovedlo. Ve chvíli, kdy jsem byla ve fázi: "Zahřátou hmotu dáme do rendlíku a povaříme do zhoustnutí. " tak pravděpodobně došlo k chybě. Ve směsi mi začaly vznikat hrudky, tzn. že jsem pravděpodobně "převařila". Můžete mi poradit, jak tomuto problému při příštím pokusu předejít?

Barbora Šumná 13. 08. 2013, 08:44

Thumb
Není vhodnější hmotu po přecezení spíše chladit než mrazit. Po zmrazení už těžko přimícháme čokoládu.

Lucie 13. 08. 2013, 08:47

Facebook komentáře