Mátová zmrzlina s čokoládou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vejce a cukr dáme do žáruvzdorné misky a šleháme elektrickou metlou, dokud nevznikne světlý hustý krém. Mléko a smetanu přivedeme za občasného míchání téměř k varu. Jakmile se začnou objevovat bublinky u stěny rendlíku, vmícháme směs do vaječného krému. Misku postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby se dno nedotýkalo hladiny vody. Oheň trochu zesílíme. Zahřátou hmotu dáme do rendlíku a povaříme do zhoustnutí. Poznáme to tak, že ulpívá na zadní straně vařečky. Lístky máty dobře omyjeme, natrháme a vmícháme do připravené směsi.Necháme stát nejméně 2 hodiny, posledních 30 minut hmotu chladíme v chladničce. Hmotu procedíme a případně obarvíme zeleným barvivem. Přelijeme do nádoby a mrazíme 1-2 hodiny. Hmotu důkladně promícháme v míse, vmícháme do ní kousky čokolády, vrátíme ji do nádoby, ve které se mrazila, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do mrazničky. Před podáváním necháme zmrzlinu trochu změknout v ledničce asi 20 minut.
kaccka03. 01. 2013