Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Mátová zmrzlina s čokoládou

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1dní 16h 0min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 1dní 16h 0min , porce

550 kalorií, 1.0g cukrů, 35.0g tuků, 36.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Vejce a cukr dáme do žáruvzdorné misky a šleháme elektrickou metlou, dokud nevznikne světlý hustý krém. Mléko a smetanu přivedeme za občasného míchání téměř k varu. Jakmile se začnou objevovat bublinky u stěny rendlíku, vmícháme směs do vaječného krému. Misku postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby se dno nedotýkalo hladiny vody. Oheň trochu zesílíme. Zahřátou hmotu dáme do rendlíku a povaříme do zhoustnutí. Poznáme to tak, že ulpívá na zadní straně vařečky. Lístky máty dobře omyjeme, natrháme a vmícháme do připravené směsi.Necháme stát nejméně 2 hodiny, posledních 30 minut hmotu chladíme v chladničce. Hmotu procedíme a případně obarvíme zeleným barvivem. Přelijeme do nádoby a mrazíme 1-2 hodiny. Hmotu důkladně promícháme v míse, vmícháme do ní kousky čokolády, vrátíme ji do nádoby, ve které se mrazila, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do mrazničky. Před podáváním necháme zmrzlinu trochu změknout v ledničce asi 20 minut.

kaccka

03. 01. 2013, Recept navštíven: 1796x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Mátová zmrzlina s čokoládou

Mátová zmrzlina s čokoládou

Vejce a cukr dáme do žáruvzdorné misky a šleháme elektrickou metlou, dokud nevznikne světlý hustý krém. Mlé...

Zobrazit všechny podobné recepty k Mátová zmrzlina s čokoládou Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Barbora Šumná
Dobrý den, včera jsem se vrhla na vyzkoušení Vašeho receptu a s politováním musím říct, že se mi to nepovedlo. Ve chvíli, kdy jsem byla ve fázi: "Zahřátou hmotu dáme do rendlíku a povaříme do zhoustnutí. " tak pravděpodobně došlo k chybě. Ve směsi mi začaly vznikat hrudky, tzn. že jsem pravděpodobně "převařila". Můžete mi poradit, jak tomuto problému při příštím pokusu předejít?

Barbora Šumná 13. 08. 2013, 08:44

Thumb
Není vhodnější hmotu po přecezení spíše chladit než mrazit. Po zmrazení už těžko přimícháme čokoládu.

Lucie 13. 08. 2013, 08:47

Facebook komentáře