Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Melounová marmeláda

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 30min
Nutriční hodnoty
4288 kalorií 80.0g cukrů 0.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Dužinu melounu pomeleme na mlýnku na ovoce. Pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje. Získanou šťávu dáme vařit. V troše cukru si rozmícháme oba Želírfixy a povaříme asi 3 minuty. Potom po částech přidáváme cukr a také povaříme 3 minuty. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové. Naplníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při 85°C.


Přidat na Pinterest
JanaB

19. 09. 2011, Recept navštíven: 3263x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
cukr krystal nedávám, používám třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

02. 04. 2016, 09:55

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
v lete vyskúšam

03. 10. 2017, 21:06

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá marmelada

22. 11. 2017, 20:37

Přidat komentář

Facebook komentáře