Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Meruňkové rohlíčky

Meruňkové rohlíčky
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 50min , porce

2490 kalorií, 15.0g cukrů, 146.0g tuků, 37.0g bílkovin

Příprava

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme na obdélník, poté podélně rozpůlíme a z každého pruhu nakrájíme čtyři trojúhelníky. Potřeme meruňkovou marmeládou, stočíme od kratší strany ke špičce, upravíme do tvaru rohlíčků a urovnáme na plech. Rozšleháme vejce a povrch rohlíčků potřeme vejcem a pečeme při 220°C asi 20 minut. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru.

Beruska64

02. 12. 2009, Recept navštíven: 1379x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Meruňkové rohlíčky

Meruňkové rohlíčky

Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme na obdélník, poté podélně rozpůlíme a z každého p...

Meruňkové rizoto

Meruňkové rizoto

Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Olej rozpálíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji ...

Křehké meruňkové rohlíčky (croisanty)

Křehké meruňkové rohlíčky (croisanty)

Meruňky vyjmeme ze šťávy a dáme okapat, pak si je podle potřeby přepůlíme, až máme celkem 16 kousků. Utřeme...

Zobrazit všechny podobné recepty k Meruňkové rohlíčky Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nenáročný a dobrý recept

06. 10. 2016, 09:44

Přidat komentář

Facebook komentáře