Mléčný řez

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
10min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

1216 kalorií
1.0g cukrů
101.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

Vajíčka oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Potom přidáme kakao a sníh z bílků. Dáme na plech vyložený papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 190°C a pečeme asi 10 minut. Mezitím si vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh a cukr. Vychladlé těsto potřeme a necháme zchladit.

Tip k receptu

Tato dávka vyjde na jeden plech. Těsto se potom překrojí na polovinu a přikryje.

přidejte na:
Božské_jídlo

06. 06. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyzera velmi lakavo tento koláč
katka16031 07. 02. 2016, 11:38
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný koláč
dušanka 16. 03. 2016, 12:27
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
koláč je velmi pekný
hanka 19. 08. 2016, 11:55
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Vypadá sice krásně ale není možné aby nebyl tekutý bez mouky... Dělala jsem to přesně podle receptu a výsledek - tekutý vnitřek a spálený vrch... Podotýkám že troubou to není, přidala jsem trochu mouky a jinak je recept v pořádku..
Andrea Nantlová 17. 10. 2018, 11:35
elis.hroudova
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Recept jednoduchý, chutný. Určitě lze udělat bez mouky, šla jsem přesně podle receptu a bez problému. Co mi ale dělalo potíž (jako nováčkovi ve světě pečení) je, že mi chyběli v recepru nějaké drobnosti. Např. kdy jaký cukr do čeho použít, nebo kolik dát tvarohu (300g na kelímek smetany asi bylo moc). Podruhé už bych například rozdělila porci cukru (použila jsem tmavý) a část bych dala do korpusu a část do krému. Vyšla mi kyselejší náplň a dost sladká buchta, což je škoda (ani vanilkový cukr v krému to nezachránil).
elis.hroudova 02. 05. 2022, 02:11