Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí Kinder mléčný řez

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 1h 15min
Nutriční hodnoty
3678 kalorií 27.0g cukrů 216.0g tuků 102.0g bílkovin

Příprava

PŘÍPRAVA PIŠKOTU:
Ze žloutků a cukru vyšleháme hustou pěnu a po malých dávkách přidáváme vodu. Dále opatrně zašleháme tekuté zchladlé máslo. Do pěny opět po malých dávkách vysypeme směs mouky, kakaa, kypřícího prášku a prášku do perníku. Těsto promícháme. Vyšleháme tuhý sníh z 8 bílků a zlehka vmícháme do těsta. Hotové těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem (dají se použít i dva menší plechy). Piškot pečeme asi 15 minut při 180 C. Po upečení a vychladnutí plát rozřízneme na dvě stejné poloviny.
KRÉM:
Přivedeme k varu mléko a za stálého míchání přisypeme směs pískového cukru s vanilkovým cukrem. Necháme rozpustit. Do vlažného mléka vmícháme po částech želatinu, kterou necháme dopředu nabobtnat v troše vody. Nakonec želírující mléko rychle zašleháme do šlehačky připravené z čerstvé smetany ke šlehání. Pracujeme rychle, aby náplň předčasně neztuhla.

Na jeden z plátů piškotu naneseme vysokou vrstvu bílého mléčného krému, přiklopíme druhým plátem, lehce přitlačíme a necháme vše v chladnu odpočinout. Po zchladnutí potřeme povrch piškotu vrstvou rozehřáté čokoládové polevy (ve vodní lázni rozehřejemE čokoládu, přidáme kousek másla a hladce vymícháme.


Přidat na Pinterest
veka

01. 06. 2010, Recept navštíven: 8058x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kinder rez je vyborný, robím ho rada

25. 05. 2017, 11:33

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na kinder rezy je vydarený

15. 06. 2017, 20:06

Přidat komentář

Facebook komentáře