Domácí Kinder mléčný řez
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
PŘÍPRAVA PIŠKOTU:
Ze žloutků a cukru vyšleháme hustou pěnu a po malých dávkách přidáváme vodu. Dále opatrně zašleháme tekuté zchladlé máslo. Do pěny opět po malých dávkách vysypeme směs mouky, kakaa, kypřícího prášku a prášku do perníku. Těsto promícháme. Vyšleháme tuhý sníh z 8 bílků a zlehka vmícháme do těsta. Hotové těsto rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem (dají se použít i dva menší plechy). Piškot pečeme asi 15 minut při 180 C. Po upečení a vychladnutí plát rozřízneme na dvě stejné poloviny.
KRÉM:
Přivedeme k varu mléko a za stálého míchání přisypeme směs pískového cukru s vanilkovým cukrem. Necháme rozpustit. Do vlažného mléka vmícháme po částech želatinu, kterou necháme dopředu nabobtnat v troše vody. Nakonec želírující mléko rychle zašleháme do šlehačky připravené z čerstvé smetany ke šlehání. Pracujeme rychle, aby náplň předčasně neztuhla.
Na jeden z plátů piškotu naneseme vysokou vrstvu bílého mléčného krému, přiklopíme druhým plátem, lehce přitlačíme a necháme vše v chladnu odpočinout. Po zchladnutí potřeme povrch piškotu vrstvou rozehřáté čokoládové polevy (ve vodní lázni rozehřejemE čokoládu, přidáme kousek másla a hladce vymícháme.
veka01. 06. 2010
Ingredience
- 8 vajec
- 200 g cukru krupice
- 80 g rozehřátého másla
- 300 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 250 g čokolády na vaření
- 100 g másla
- 375 ml polotučného mléka
- 800 ml smetany ke šlehání (šlehačka)
- 6 lžic teplé vody
- 8 lžic cukru krupice
- 1 lžička kypřícího prášku do perníku
- 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1,5 sáčku dortové želatiny