Nekynutý houskový knedlík

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
28min

Celkový čas

38min

Porce


Nutriční hodnoty

2358 kalorií
0.0g cukrů
12.0g tuků
67.0g bílkovin


Příprava

Mouku prosyjeme do mísy a vmícháme kypřící prášek. Přidáme sůl.
Housku nakrájíme na kostičky. Používáme starší housku, se kterou se i lépe pracuje.
Housku vmícháme k mouce, přidáme vejce a sodovku.
Sodovka s kypřícím práškem způsobí, že těsto bude krásně nadýchané i bez droždí.
Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme dva knedlíky. Necháme je 10 minut odpočinout, aby byly nadýchanější.
Poté dáme do velkého hrnce vařit vodu. Vložíme knedlík a vaříme 14 minut z jedné strany a 14 minut z druhé strany (knedlík nám totiž bude plavat, takže vařit se bude vždy jen jedna jeho strana).
Poté vylovíme, necháme chvilku chladnout a můžeme krájet.

Tip k receptu

Rychlý nadýchaný knedlík.

přidejte na:
sonizna

08. 10. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný knedlik

palino 11. 10. 2015, 18:36

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
skvelý recept

majka 12. 10. 2015, 10:54

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý knedlík

Svetlana 08. 12. 2015, 15:54

Přidat komentář