Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Nekynutý houskový knedlík

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
28min 38min
Nutriční hodnoty
2358 kalorií 0.0g cukrů 12.0g tuků 67.0g bílkovin

Příprava

Mouku prosyjeme do mísy a vmícháme kypřící prášek. Přidáme sůl.
Housku nakrájíme na kostičky. Používáme starší housku, se kterou se i lépe pracuje.
Housku vmícháme k mouce, přidáme vejce a sodovku.
Sodovka s kypřícím práškem způsobí, že těsto bude krásně nadýchané i bez droždí.
Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme dva knedlíky. Necháme je 10 minut odpočinout, aby byly nadýchanější.
Poté dáme do velkého hrnce vařit vodu. Vložíme knedlík a vaříme 14 minut z jedné strany a 14 minut z druhé strany (knedlík nám totiž bude plavat, takže vařit se bude vždy jen jedna jeho strana).
Poté vylovíme, necháme chvilku chladnout a můžeme krájet.

Bulb Tip k receptu

Rychlý nadýchaný knedlík.


Přidat na Pinterest
sonizna

08. 10. 2015, Recept navštíven: 3617x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný knedlik

11. 10. 2015, 18:36

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelý recept

12. 10. 2015, 10:54

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý knedlík

08. 12. 2015, 15:54

Přidat komentář

Facebook komentáře