Nekynutý houskový knedlík
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
28min
Celkový čas
38min
Porce
Nutriční hodnoty
2358
kalorií
0.0g
cukrů
12.0g
tuků
67.0g
bílkovin
Příprava
Mouku prosyjeme do mísy a vmícháme kypřící prášek. Přidáme sůl.
Housku nakrájíme na kostičky. Používáme starší housku, se kterou se i lépe pracuje.
Housku vmícháme k mouce, přidáme vejce a sodovku.
Sodovka s kypřícím práškem způsobí, že těsto bude krásně nadýchané i bez droždí.
Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme dva knedlíky. Necháme je 10 minut odpočinout, aby byly nadýchanější.
Poté dáme do velkého hrnce vařit vodu. Vložíme knedlík a vaříme 14 minut z jedné strany a 14 minut z druhé strany (knedlík nám totiž bude plavat, takže vařit se bude vždy jen jedna jeho strana).
Poté vylovíme, necháme chvilku chladnout a můžeme krájet.
Tip k receptu
Rychlý nadýchaný knedlík.
sonizna08. 10. 2015
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.