Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pravá domácí křupavá cibulka

Pravá domácí křupavá cibulka
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 5min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 20min , porce

240 kalorií, 0.0g cukrů, 27.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokud to jinak neumíme, prokrojíme cibuli asi 4x - podle velikosti a každý plátek krájíme na kostičky zvlášť.
Na pánvi rozpálíme olej a máslo, vhodíme cibuli a stáhneme na nejmenší plamen. A teď necháme cibuli asi 15 minut čas, kdy nám bude pěkně pomaloučku zlátnout a smažit se dokřupava.
Zhruba každé tři minuty ji promíchneme, ale jinak si jí nevšímáme. Můžeme mezitím třeba dovářet polévku apod.
Hotová cibulka je tmavě hnědá, křupavá ale nikde nesmí být dočerna. Proto je ke konci vaření potřeba cibuli hlídat, protože stačí půlminutka navíc a místo křupavé přílohy dostanete černou nepoživatelnou kaši.

Bulb Tip k receptu

Jestli chcete mít cibulku trošku exotičtější, přidejte asi v půlce vaření špetičku kari. Dostane i krásnou barvu.

notburga

28. 09. 2010, Recept navštíven: 7212x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pravá domácí křupavá cibulka

Pravá domácí křupavá cibulka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokud to jinak neumíme, prokrojíme cibuli asi 4x - po...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pravá domácí křupavá cibulka Link-arrow
Thumb

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...

Thumb

Bramborové krokety

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a v...

Thumb

Bramborové krokety se sýrem

Zemiaky olúpeme, pretlačíme a premiesime so strúhaným syrom, pridáme žĺtky, soľ, muškátový orech, hladkú mú...

Thumb.15203

Bramborové medaile

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky cca 3-4 mm, pak je rozložíme na plech a pečeme v troubě, doku...

Thumb

Bramborové šišky

Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Osolíme je, přidáme krupici, 1 vejce a vše spojíme v tužší těsto. ...


Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Chceme-li ji mít opravdu křupavou, před koncem smažení ji trochu posypeme cukrem - krásně zkaramelizuje, bude křupat a bude mít nádhernou zlatou barvu

Ajaja 04. 10. 2010, 16:24

Facebook komentáře