Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pravá domácí křupavá cibulka

Pravá domácí křupavá cibulka

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 20min
Nutriční hodnoty
240 kalorií 0.0g cukrů 27.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokud to jinak neumíme, prokrojíme cibuli asi 4x - podle velikosti a každý plátek krájíme na kostičky zvlášť.
Na pánvi rozpálíme olej a máslo, vhodíme cibuli a stáhneme na nejmenší plamen. A teď necháme cibuli asi 15 minut čas, kdy nám bude pěkně pomaloučku zlátnout a smažit se dokřupava.
Zhruba každé tři minuty ji promíchneme, ale jinak si jí nevšímáme. Můžeme mezitím třeba dovářet polévku apod.
Hotová cibulka je tmavě hnědá, křupavá ale nikde nesmí být dočerna. Proto je ke konci vaření potřeba cibuli hlídat, protože stačí půlminutka navíc a místo křupavé přílohy dostanete černou nepoživatelnou kaši.

Bulb Tip k receptu

Jestli chcete mít cibulku trošku exotičtější, přidejte asi v půlce vaření špetičku kari. Dostane i krásnou barvu.


notburga

28. 09. 2010, Recept navštíven: 9028x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Chceme-li ji mít opravdu křupavou, před koncem smažení ji trochu posypeme cukrem - krásně zkaramelizuje, bude křupat a bude mít nádhernou zlatou barvu

Ajaja 04. 10. 2010, 16:24

Facebook komentáře