Pravá domácí křupavá cibulka

Pravá domácí křupavá cibulka

Obtížnost

Čas přípravy

5min
Čas vaření
15min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

240 kalorií
0.0g cukrů
27.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokud to jinak neumíme, prokrojíme cibuli asi 4x - podle velikosti a každý plátek krájíme na kostičky zvlášť.
Na pánvi rozpálíme olej a máslo, vhodíme cibuli a stáhneme na nejmenší plamen. A teď necháme cibuli asi 15 minut čas, kdy nám bude pěkně pomaloučku zlátnout a smažit se dokřupava.
Zhruba každé tři minuty ji promíchneme, ale jinak si jí nevšímáme. Můžeme mezitím třeba dovářet polévku apod.
Hotová cibulka je tmavě hnědá, křupavá ale nikde nesmí být dočerna. Proto je ke konci vaření potřeba cibuli hlídat, protože stačí půlminutka navíc a místo křupavé přílohy dostanete černou nepoživatelnou kaši.

Tip k receptu

Jestli chcete mít cibulku trošku exotičtější, přidejte asi v půlce vaření špetičku kari. Dostane i krásnou barvu.

přidejte na:
notburga

28. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
palino
dobrá cibulka

20. 01. 2018, 17:11

Přidat komentář
Ajaja
Chceme-li ji mít opravdu křupavou, před koncem smažení ji trochu posypeme cukrem - krásně zkaramelizuje, bude křupat a bude mít nádhernou zlatou barvu

Ajaja 04. 10. 2010, 16:24

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.