Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rajčatová šťáva - nápoj

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
118 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Rajčata omyjeme a nakrájíme. Kdo chce, může si je předem oloupat - je to lepší. Nakrájená rajčata dáme vařit do kastrolu. Vaříme zvolna 15 - 20 minut, do měkka, nebo do rozvaření. Necháme je mírně zchladnout a poté protlačíme přes velmi husté síto. Šťávu přivedeme k varu, vmícháme cukr, sůl a odstavíme.

Bulb Tip k receptu

Pijeme jí mírně vychlazenou. Rajčata by měla být plně vyzrálá, až přezrálá, na omak měkká. Musí být zdravá, netrhaná z napadených rostlin plísní. Výtěžnost šťávy z rajčat je různá, z masitých je hustější. Vytěženou šťávu, pokud jí nechceme mít k pití tak hustou, můžeme jí před dochucováním zředit vodou 4:1. V chladničce vydrží asi 5 dnů. Pro uchování na delší dobu jí ihned horkou naplníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při 85°C.


Přidat na Pinterest
JanaB

02. 11. 2011, Recept navštíven: 2730x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Také podávám vychlazené.Prima a velmi osvěžující. Přidávám jen velmi jemně mořské soli.
Přidané ingredience: mořská sůl

08. 03. 2013, 22:11

planeta
Restaurant_star
rajčatovou šťávu také dělávám, přidávám místo cukru stévii
Přidané ingredience: stévie

10. 12. 2014, 08:20

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná a zdrava šťava

14. 11. 2015, 14:34

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zdravý osviežujuci nápoj

30. 01. 2016, 15:07

Přidat komentář
JanaB
Nápoj je slaný už dost, žádnou sůl bych už nepřidávala.

JanaB 09. 03. 2013, 13:05

Facebook komentáře