Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rebarborová omáčka do pohárů

Rebarborová omáčka do pohárů

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 25min
Nutriční hodnoty
672 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Neloupanou rebarboru omyjeme. Odřízneme tuhé konce a zbytek nakrájíme na zhruba půl centimetru tenké plátky. Připravíme si hrnec s teflonovým dnem a všechny ingredience do něho nasypeme. Zapneme střední plamen a mícháme tak dlouho, dokud rebarbora nezačne pouštět sťávu a cukr se nerozpustí.
Přiklopíme poklicí a necháme 3 - 4 minuty dusit. Pak poklici odstraníme a vaříme dalších 5 - 7 minut. Hotovou rebarborovou omáčku poznáme tak, že štáva zhoustne do podoby sirupu a samotná rebarbora je tak měkká, že se doslova rozpadá na jazyku. Omáčku přelijeme do vhodné nádoby a necháme vychladnout. V lednici vydrží 2 dny.

Bulb Tip k receptu

Rebarborovou omáčku používám především do zmrzlinových pohárů, ale hodí se i do ovocných. A jednou jsem zbytek omáčky nalila na piškotovou buchtu a bylo to také moc dobré. Jen to s dávkováním nesmíte přehnat, aby nebyla buchta moc rozmáčená.


notburga

04. 08. 2011, Recept navštíven: 1853x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star
chystám sa vyskúšať ak bude rebarbora

14. 01. 2017, 19:58

Přidat komentář

Facebook komentáře