Chybí obrázek

Rebarborová omáčka do pohárů

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
15min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

672 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Neloupanou rebarboru omyjeme. Odřízneme tuhé konce a zbytek nakrájíme na zhruba půl centimetru tenké plátky. Připravíme si hrnec s teflonovým dnem a všechny ingredience do něho nasypeme. Zapneme střední plamen a mícháme tak dlouho, dokud rebarbora nezačne pouštět sťávu a cukr se nerozpustí.
Přiklopíme poklicí a necháme 3 - 4 minuty dusit. Pak poklici odstraníme a vaříme dalších 5 - 7 minut. Hotovou rebarborovou omáčku poznáme tak, že štáva zhoustne do podoby sirupu a samotná rebarbora je tak měkká, že se doslova rozpadá na jazyku. Omáčku přelijeme do vhodné nádoby a necháme vychladnout. V lednici vydrží 2 dny.

Tip k receptu

Rebarborovou omáčku používám především do zmrzlinových pohárů, ale hodí se i do ovocných. A jednou jsem zbytek omáčky nalila na piškotovou buchtu a bylo to také moc dobré. Jen to s dávkováním nesmíte přehnat, aby nebyla buchta moc rozmáčená.

přidejte na:
Chybí obrázek

04. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chystám sa vyskúšať ak bude rebarbora

14. 01. 2017, 19:58

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.