Chybějící obrázek

Rebarborová omáčka do pohárů

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
15min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

672 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Neloupanou rebarboru omyjeme. Odřízneme tuhé konce a zbytek nakrájíme na zhruba půl centimetru tenké plátky. Připravíme si hrnec s teflonovým dnem a všechny ingredience do něho nasypeme. Zapneme střední plamen a mícháme tak dlouho, dokud rebarbora nezačne pouštět sťávu a cukr se nerozpustí.
Přiklopíme poklicí a necháme 3 - 4 minuty dusit. Pak poklici odstraníme a vaříme dalších 5 - 7 minut. Hotovou rebarborovou omáčku poznáme tak, že štáva zhoustne do podoby sirupu a samotná rebarbora je tak měkká, že se doslova rozpadá na jazyku. Omáčku přelijeme do vhodné nádoby a necháme vychladnout. V lednici vydrží 2 dny.

Tip k receptu

Rebarborovou omáčku používám především do zmrzlinových pohárů, ale hodí se i do ovocných. A jednou jsem zbytek omáčky nalila na piškotovou buchtu a bylo to také moc dobré. Jen to s dávkováním nesmíte přehnat, aby nebyla buchta moc rozmáčená.

přidejte na:
notburga

04. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chystám sa vyskúšať ak bude rebarbora
dušanka 14. 01. 2017, 20:58