Šlehačková deli bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
3072
kalorií
50.0g
cukrů
111.0g
tuků
81.0g
bílkovin
Příprava
Deli čokoládu dáme vychladit. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou vmícháme smetanu, mouku promíchanou s kypřícím práškem a poté opatrně sníh ušlehaný z bílků. Do vymíchaného těsta na hrubo nastrouháme čokoládu a jemně promícháme. Těstem naplníme připravenou bábovkovou formu a vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 45 minut (dle trouby). Po upečení necháme bábovku mírně vychladnout, poté vyklopíme a studenou pocukrujeme.
JanaB25. 06. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.