Šlehačková deli bábovka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3072 kalorií
50.0g cukrů
111.0g tuků
81.0g bílkovin


Příprava

Deli čokoládu dáme vychladit. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou vmícháme smetanu, mouku promíchanou s kypřícím práškem a poté opatrně sníh ušlehaný z bílků. Do vymíchaného těsta na hrubo nastrouháme čokoládu a jemně promícháme. Těstem naplníme připravenou bábovkovou formu a vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 45 minut (dle trouby). Po upečení necháme bábovku mírně vychladnout, poté vyklopíme a studenou pocukrujeme.

přidejte na:
JanaB

25. 06. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuca babovka
dušanka 23. 04. 2016, 20:37