Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sněhová hmota z bílků

Sněhová hmota z bílků

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 30min
Nutriční hodnoty
1330 kalorií 1.0g cukrů 23.0g tuků 24.0g bílkovin

Příprava

Co nejpečlivěji oddělíme bílky od žloutků. Budeme potřebovat pouze bílky. Připravíme si čistou mísu a dáme do ní bílky a špetku kypřícího prášku do pečiva. Ručním elektrickým mixérem šleháme až se bude tvořit sníh. Zmírníme šlehání a postupně přidáváme 100 g moučkového cukru. Zvýšíme stupeň šlehání na maximum a šleháme, až je sníh úplně tuhý, tak jako by se mohl i krájet. Na sněhovou hmotu prosejeme zbylý cukr se škrobem a vařečkou lehce vmícháme. Připravíme si cukrářský sáček a naplníme ho ušlehaným sněhem. Plech vyložíme pečícím papírem a stříkáme na něho tvary podle potřeby. Vložíme do trouby předehřáté na 100°C. Hmotu sušíme v troubě cca 1 - 5 hodin, podle potřeby a velikosti tvarů. Hotové dortíčky pak můžeme ozdobit čokoládovou polevou, šlehačkou nebo z nich udělat malé pusinky a použít jako ozdobu k dortům apod.

Bulb Tip k receptu

Dáváme si pozor, aby všechny pomůcky k přípravě byly důkladně odmaštěny, jinak by se bílky nemusely dobře ušlehat. K bílkům můžeme pro obměnu chuti přidat i strouhanou čokoládu, kokos, instantní kávu atd. Tuhé bílky už nešleháme příliš dlouho, protože by mohly zase rychle spadnout. Při sušení můžeme do dvířek trouby vložit vařečku a nechat tak troubu trošku pootevřenou.


Martina Třetinová

13. 04. 2009, Recept navštíven: 3280x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
obľúbene pusinky

13. 01. 2016, 10:32

Přidat komentář

Facebook komentáře