Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vařená rýže

Vařená rýže

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 25min
Nutriční hodnoty
924 kalorií 0.0g cukrů 4.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Rýži propláchneme a necháme okapat. Rýži vložíme do osolené vody, vaříme bez pokličky na mírnem ohni a sbíráme pěnu, která se postupně nahoře vytváří. Až je na dně jen troška vody, přikryjeme kastrol pokličkou a rýži dovaříme do sypkosti. Nakonec rýži pokapeme olejem a protřepeme.


Veronika Justova

01. 04. 2009, Recept navštíven: 6056x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
rýži dělám vždy s pokličkou, vařím 10 minut odstavím z plotny a 15 minut nechám odpočívat, poté podávám

17. 01. 2014, 07:48

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika ryža

16. 08. 2016, 19:06

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star
recept na varenu ryžu dobrý

26. 02. 2017, 12:52

Přidat komentář
labe
Chceme - li udržet rýži delší dobu teplou,vložíme hrnec s uvařenou rýží do duchen /péřová deka,polštář./To jsem praktikovala,když každý člen rodiny chodil jinak domů.Rýži jsem nemusela ohřívat.

labe 04. 09. 2009, 13:27

Facebook komentáře