Zavařené vlašské ořechy

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
2min

Celkový čas

32min

Porce


Nutriční hodnoty

3334 kalorií
15.0g cukrů
300.0g tuků
90.0g bílkovin


Příprava

Vlašské ořechy vyloupeme (z tohoto množství dostaneme dle obsahu 1 - 2 sklenice). Zavařovací sklenice vymyjeme horkou vodou a dobře vysušíme. Vyloupané ořechy do nich těsně naskládáme. Otevřené sklenice (bez víček) dáme cca na 1 až 2 minuty do mikrovlnky a tu zapneme na plný výkon. Teprve pak sklenice zavíčkujeme, vyskládáme na prkénko tak, že je obrátíme dnem vzhůru a takto je ponecháme minimálně 5 min. Sklenice by se během této doby měly orosit, což ale není na závadu. Vlhkost zmizí v docela krátké době.

Tip k receptu

Tento recept ke mně připutoval e-mailem s tím, že ořechy vydrží mnoho let a stále chutnají jako čerstvé.

přidejte na:
Ajaja

14. 11. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
určite vyskúšam

Svetlana 17. 08. 2017, 19:51

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept na uskladnenie orechov

majka 06. 06. 2018, 11:27

Přidat komentář
veerac
Pozor na to do jaké skleničky ořechy budete dávat. Také se vám může stát, že za 2 min. budete mít ořechy připálené ne-li spálené.

veerac 15. 11. 2010, 19:06