Apple crumble
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
25min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
568
kalorií
1.0g
cukrů
26.0g
tuků
11.0g
bílkovin
Příprava
Jablka si nakrájíme, osladíme dvěmi lžícemi cukru a povaříme je v kastrůlku doměkka.
Mezitím co se nám jablka vaří, si připravíme crumble. Do mísy dáme dvě lžíce měkkého másla a přidáváme po lžících mouku a hněteme, dokud nedosáhneme sypké, drolivé směsi. Do směsi přidáme 3 zbylé lžíce cukru. Uvařená jablka zcedíme.
Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme máslem. Na dno mísy nasypeme uvařená jablka a rovnoměrně navrstvíme posypkou. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C přibližně 20 minut, dokud nám posypka nezezlátne.
Tip k receptu
Podáváme s vanilkovým, žloutkovým nebo pudinkovým krémem. Apple crumble je v anglii něco jako v Česku bábovka.
Sonia00508. 12. 2010
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.