Apple crumble

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
25min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

568 kalorií
1.0g cukrů
26.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Jablka si nakrájíme, osladíme dvěmi lžícemi cukru a povaříme je v kastrůlku doměkka.
Mezitím co se nám jablka vaří, si připravíme crumble. Do mísy dáme dvě lžíce měkkého másla a přidáváme po lžících mouku a hněteme, dokud nedosáhneme sypké, drolivé směsi. Do směsi přidáme 3 zbylé lžíce cukru. Uvařená jablka zcedíme.
Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme máslem. Na dno mísy nasypeme uvařená jablka a rovnoměrně navrstvíme posypkou. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C přibližně 20 minut, dokud nám posypka nezezlátne.

Tip k receptu

Podáváme s vanilkovým, žloutkovým nebo pudinkovým krémem. Apple crumble je v anglii něco jako v Česku bábovka.

přidejte na:
Sonia005

08. 12. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
s pudingovým kremom vyborné
dušanka 24. 04. 2018, 22:59