Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Apple crumble

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 45min
Nutriční hodnoty
568 kalorií 1.0g cukrů 26.0g tuků 11.0g bílkovin

Příprava

Jablka si nakrájíme, osladíme dvěmi lžícemi cukru a povaříme je v kastrůlku doměkka.
Mezitím co se nám jablka vaří, si připravíme crumble. Do mísy dáme dvě lžíce měkkého másla a přidáváme po lžících mouku a hněteme, dokud nedosáhneme sypké, drolivé směsi. Do směsi přidáme 3 zbylé lžíce cukru. Uvařená jablka zcedíme.
Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme máslem. Na dno mísy nasypeme uvařená jablka a rovnoměrně navrstvíme posypkou. Pečeme v předehřáté troubě na 150°C přibližně 20 minut, dokud nám posypka nezezlátne.

Bulb Tip k receptu

Podáváme s vanilkovým, žloutkovým nebo pudinkovým krémem. Apple crumble je v anglii něco jako v Česku bábovka.


Přidat na Pinterest
Sonia005

08. 12. 2010, Recept navštíven: 5482x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Výborný...pripravovala jsem crumble rodine a sklidila jsem jen pochvalu...pridala jsem navíc skořici což udelalo příjemnou kořeněnou chut:)doporučuji

ela 30. 03. 2012, 22:21

Sonia005
jsem ráda, že Vám chutnal, my ho milujeme, ale nyní jej raději dělám do mističek každému zvlášť. Vždycky se pereme, kdo má víc :-)

Sonia005 30. 03. 2012, 22:23

katka16031
chutí celkom dobre

katka16031 15. 08. 2016, 20:19

Facebook komentáře