Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bábovka s nugátovým krémem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
2328 kalorií 1.0g cukrů 145.0g tuků 47.0g bílkovin

Příprava

Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků, špetky soli a lžíce studené vody vyšleháme sníh. Žloutky, cukr a heru vyšleháme do pěny a potom zašleháme nugátový krém. Střídavě přidáváme mléko a mouku promíchanou s prosátým kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy a povrch urovnáme. Formu vložíme do trouby a pečeme 45 minut při 180°C.


Přidat na Pinterest
JanaB

03. 12. 2012, Recept navštíven: 1394x


Přidat recenzi
JanaB
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dnes jsem do bábovky dala jednu řadu piškotů slepených nugátovým krémem.
Přidané ingredience: piškoty

07. 12. 2012, 21:47

slavuska
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Výborný nápad, s tím nugátovým krémem. jen se po ní zaprášilo

23. 12. 2012, 23:40

Dessyna
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zvykla jsem si (jednou jsem neměla kakao) dávat místo kakaa a podobných přísad nastrouhanou čokoládu na vaření, všechny moučníky se mi s ní zdají chutnější, kakaa nejsou stejná, někdy je kvalitní tmavé, někdy světle hnědé a je to stejná značka!
Přidané ingredience: čokoláda na vaření

22. 01. 2013, 19:08

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nugat je v tom vyborný

20. 03. 2016, 22:37

Přidat komentář

Facebook komentáře