Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bezinkový likér - nevařený, podle rodinné tradice

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 0min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Bezinkové kuličky s celým trsem opereme a dáme do smaltovaného hrnce, kam přilijeme litr vroucí vody, přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin namočené a přikryté vylouhovat.

Společně s cukrem ohřejeme (pozor - nesmí vařit!) a mícháme cca 15 minut do jeho rozpuštění, přidáme rum a přelijeme do lahví. Další konzervace není potřeba.

Užíváme při nachlazení, revmatismu a dalších bolestech neurologického původu.
Dávkování: ráno a večer užíváme 1-2 lžíce.

Bulb Tip k receptu

Pro děti a řidiče můžeme udělat variantu bez rumu, ráno by to v práci asi těžko pochopili při namátkové kontrole, ačkoliv alkoholu tam není mnoho.


Přidat na Pinterest
Roxana

30. 08. 2013, Recept navštíven: 2349x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Je osvědčený likér, který dělám každoročně

19. 12. 2014, 08:42

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
osvedčený recept

17. 10. 2015, 13:09

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný osvedčený recept

25. 11. 2015, 11:10

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

25. 11. 2015, 11:19

Přidat komentář

Facebook komentáře