Bezinkový likér - nevařený, podle rodinné tradice
Obtížnost
Čas přípravy
35min
Čas vaření
25min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Bezinkové kuličky s celým trsem opereme a dáme do smaltovaného hrnce, kam přilijeme litr vroucí vody, přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin namočené a přikryté vylouhovat.
Společně s cukrem ohřejeme (pozor - nesmí vařit!) a mícháme cca 15 minut do jeho rozpuštění, přidáme rum a přelijeme do lahví. Další konzervace není potřeba.
Užíváme při nachlazení, revmatismu a dalších bolestech neurologického původu.
Dávkování: ráno a večer užíváme 1-2 lžíce.
Tip k receptu
Pro děti a řidiče můžeme udělat variantu bez rumu, ráno by to v práci asi těžko pochopili při namátkové kontrole, ačkoliv alkoholu tam není mnoho.
Roxana30. 08. 2013
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.