Bezinkový likér - nevařený, podle rodinné tradice
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bezinkové kuličky s celým trsem opereme a dáme do smaltovaného hrnce, kam přilijeme litr vroucí vody, přidáme kyselinu citronovou a necháme 24 hodin namočené a přikryté vylouhovat.
Společně s cukrem ohřejeme (pozor - nesmí vařit!) a mícháme cca 15 minut do jeho rozpuštění, přidáme rum a přelijeme do lahví. Další konzervace není potřeba.
Užíváme při nachlazení, revmatismu a dalších bolestech neurologického původu.
Dávkování: ráno a večer užíváme 1-2 lžíce.
Tip k receptu
Pro děti a řidiče můžeme udělat variantu bez rumu, ráno by to v práci asi těžko pochopili při namátkové kontrole, ačkoliv alkoholu tam není mnoho.
Roxana30. 08. 2013
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 19. 12. 2014, 08:42

palino 17. 10. 2015, 13:09

Svetlana 25. 11. 2015, 11:10

katka16031 25. 11. 2015, 11:19