Borůvková povidla

Obtížnost

Čas přípravy

18h 10min
Čas vaření
45min

Celkový čas

18h 55min

Porce


Nutriční hodnoty

721 kalorií
0.0g cukrů
10.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Přebrané borůvky vsypte do širokého hrnce a vařte, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je nechejte vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne. Do rozvařených borůvek vsypte cukr a vařte je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkuste nabrat povidla na lžičku – hotová z ní musí sjíždět v podobě husté kaše. Připravte si horkou vodou vypláchnuté skleničky. Rozdělte do nich povidla tak, aby byly vrchovatě plné. Poté je uzavřete, otočte dnem vzhůru, nechte vychladnout a uskladněte.

přidejte na:
Chybí obrázek

25. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Povidla moc doma neděláme, ale když už tak domáci jsou stejně vždy nejlepší :) výborný recept

05. 11. 2012, 20:50

Chybí obrázek
vyborný recept

10. 03. 2016, 12:33

Chybí obrázek
recept skvelý jednoduchý

29. 05. 2016, 18:32

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.