Borůvková povidla
Obtížnost
Čas přípravy
18h 10min
Čas vaření
45min
Celkový čas
18h 55min
Porce
Nutriční hodnoty
1022
kalorií
0.0g
cukrů
10.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Přebrané borůvky vsypte do širokého hrnce a vařte, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je nechejte vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne.
Do rozvařených borůvek vsypte cukr a vařte je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkuste nabrat povidla na lžičku – hotová z ní musí sjíždět v podobě husté kaše. Připravte si horkou vodou vypláchnuté skleničky. Rozdělte do nich povidla tak, aby byly vrchovatě plné. Poté je uzavřete, otočte dnem vzhůru, nechte vychladnout a uskladněte.
Šéfredaktor25. 10. 2012
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziLucie 05. 11. 2012, 21:50
© 2024, Railsformers s.r.o.