Borůvková povidla

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

18h 10min
Čas vaření
45min

Celkový čas

18h 55min

Porce


Nutriční hodnoty

1022 kalorií
0.0g cukrů
10.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Přebrané borůvky vsypte do širokého hrnce a vařte, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je nechejte vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne.

Do rozvařených borůvek vsypte cukr a vařte je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkuste nabrat povidla na lžičku – hotová z ní musí sjíždět v podobě husté kaše. Připravte si horkou vodou vypláchnuté skleničky. Rozdělte do nich povidla tak, aby byly vrchovatě plné. Poté je uzavřete, otočte dnem vzhůru, nechte vychladnout a uskladněte.

přidejte na:
Šéfredaktor

25. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Povidla moc doma neděláme, ale když už tak domáci jsou stejně vždy nejlepší :) výborný recept
Lucie 05. 11. 2012, 21:50
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept
katka16031 10. 03. 2016, 13:33
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
recept skvelý jednoduchý
hanka 29. 05. 2016, 20:32