Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bramborová růže

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 30min , porce

8 kalorií, 0.0g cukrů, 1.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Bramboru omyjeme, osušíme a nakrájíme na velmi tenké, téměř průhledné plátky. Jeden plátek pak stočíme do úzkého válečku, ke kterému budeme postupně přidávat kolem dokola další plátky. Můžeme si pomoci párátky, jimiž plátky připíchneme ke středu (obvykle stačí 3 párátka). Když je růžička hotová, osmažíme ji v tuku a použijeme na ozdobení připravovaného jídla.

Ajaja

16. 02. 2010, Recept navštíven: 2773x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bramborová polévka s kysaným zelím

Bramborová polévka s kysaným zelím

Zelí rozsekáme na drobnější kousky, zalijeme osolenou vodou s kořením a necháme přejít varem. Nakrájenou ci...

Krémová bramborová polévka

Krémová bramborová polévka

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Do zeleninového vývaru přidáme nakrájené brambory a vaří...

Zapečená bramborová kaše se zelím a klobásou

Zapečená bramborová kaše se zelím a klobásou

Brambory oloupeme, nakrájíme, vhodíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Poté je rozšťoucháme s mlék...

Bramborová roláda s klobáskami

Bramborová roláda s klobáskami

Těsto připravíme dle návodu na sáčku a vmícháme do něj vejce a pažitku. Těsto na pomoučeném vále rozválíme ...

Bramborová roláda

Bramborová roláda

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno,přidáme vejce,mouku,sůl,pepř,majoránku a solamyl.Vypracujeme těsto,...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bramborová růže Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Ajajo, já tomu nevěřím. To s nad není možný. Vypadá to dost úžasně.

veka 16. 02. 2010, 12:38

Ajaja
Že jo ? Taky mě to nadchlo - tyhle "blbinky" miluju, dokážou jídlo ozvláštnit, hned to vypadá slavnostněji.

Ajaja 16. 02. 2010, 16:53

Angel 666
Ajajo, ta titulní fotka to už je smažená růžička nebo syrová fáze? Zajímalo by mě, do jaké barvy smažit. Když je usmažená, tak se nerozpadne?

Angel 666 16. 02. 2010, 18:37

Marsylie
KRÁSNÁ RÚŽE..... A KDYŽ BYCH POUŽILA PŘED SMÁŘENÍM TROCHU GRILOVACÍHO KOŘENÍ MOHLA BYCH MÍT I BAREVNÉ RŮŽIČKY :)))))

Marsylie 16. 02. 2010, 22:31

Ajaja
Tady u receptu je nesmažená, u mě na profilu je pár usmažených... ROzpadne - záleží na upevnění párátky

Ajaja 17. 02. 2010, 16:44

veka
Na tom profilu jsem ji taky viděla. Vypadají fakt dost dobře.

veka 17. 02. 2010, 16:57

Ajaja
Že jo ? To mě vlastně navnadilo...

Ajaja 17. 02. 2010, 17:08

PrinceznaII
žjoooova to je úžasný je pravda, že loni jsem u nás na historických slavnostech viděla v podstatě něco podobného (ve stánku s občerstením)-neloupanou bramboru na udělátku nakrájeli na dlooouhatánského spirálovitého hada a to celé pak smažili. Prostě takové chipsy drobet jinak. A bylo to vynikající. Ale vůbec ne nenapadlo zkusit vytvořit něco doma. Takže tahle růže bute taky taková, očekávám,mnamozní.

PrinceznaII 18. 02. 2010, 22:45

Ajaja
Brzy bude mít synek svátek, tak se chystám, že to využiju na ozdobení.

Ajaja 19. 02. 2010, 17:46

Ajaja
A je to tu, tak tohle už je můj vlastní výtvor

Ajaja 23. 02. 2010, 17:38

tepito
nádhera-jste šikulky!

tepito 06. 03. 2010, 07:10

Ajaja
Děkujem - a nic to není, klidně zkus...

Ajaja 07. 03. 2010, 11:25

Facebook komentáře