Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborové paštičky

Obtížnost Čas přípravy
1h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 2h 0min
Nutriční hodnoty
2100 kalorií 2.0g cukrů 123.0g tuků 28.0g bílkovin

Příprava

Do hrnce s osolenou vroucí vodou dejte vařit brambory ve slupce. Vařte doměkka, asi 15–20 minut. Pak je nechte vychladnout a oloupejte. Do mísy vsypte mouku i krupici a rozdrobte máslo. K mouce prolisujte nebo nastrouhejte vařené brambory. Vejce rozklepněte. Žloutek přidejte do mísy, bílek uschovejte do hrnečku na potírání. Přidejte špetku soli a vypracujte nelepivé, pružné těsto. Zabalte ho do fólie a uložte na 30 minut do lednice. Odleželé těsto rozválejte na podlouhlý obdélníkový tvar a třikrát ho přeložte. Dejte ho opět na 30 minut odležet. Pak ho zase rozválejte, třikrát přeložte a znovu rozválejte na slabý plát. Z něj potom vykrájejte kulatou formičkou kolečka nebo vyřežte obdélníky. Posypte sýrem a stočte do válečků. Připravené tvary naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je bílkem, posypte zbylým sýrem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, asi 25 minut.

Bulb Tip k receptu

Přehýbané a odleželé těsto se při pečení nafoukne a je křehčí. Pokud ale nemáte čas, stačí je složit jen jednou. Tyhle paštičky se dříve podávaly ke zvěřině, ale jsou výborné také samostatně jako slané chuťovky.


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

09. 07. 2013, Recept navštíven: 3994x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Vynikající recept

16. 01. 2015, 14:05

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fantastické

17. 10. 2015, 13:10

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

29. 02. 2016, 11:20

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná slaná pochúťka

09. 03. 2016, 10:56

Přidat komentář

Facebook komentáře