Čokoládové pokušení

Oslaďte si tento svátek, který patří všem zamilovaným. Přinášíme vám spoustu čokoládových dezertů. Dopřejete si občas něco sladkého? V přiměřené míře to nikomu neuškodí. Pojďte hřešit s námi.

#tescoma-akce-velmi-siroky 

Čokoládové suflé


Hořká čokoláda s obsahem kakaa v rozmezí od 75 do 99 % pomáhá snižovat krevní tlak a prospívá tedy i cévám a srdci. Také s její pomocí dochází ke snížení srážlivosti krve a ke zvýšení prokrvení těla. Je bohatá na flavonoidy, jenž mají antioxidační účinky. Chrání nás před alergiemi a artritidou. Pomáhá stimulovat centrální nervový systém, zvyšuje bdělost a dokonce zažene i pocit únavy.

Čokoládové hrušky



Hrušky pomáhají snižovat riziko infarktu, mozkové mrtvice i vysokého krevního tlaku. Působí jako prevence před vznikem rakoviny, doporučuje se i v případě, že trpíte zácpou nebo průjmem. Posilují imunitu a mají nízký glykemický index, takže jsou vhodné i pro diabetiky.


Fondant au chocolat (Čokoládový fondant)


Vejce obsahují kromě dalších látek i lecitin, který má důležitou funkci. Ten totiž působí příznivě především proti ukládání cholesterolu. Neměli byste však přesáhnout denní doporučenou hodnotu. Za den byste neměli překročit hranici 300 mg cholesterolu, což je asi 1 - 2 vejce.


Čokoládová pěna na nadýchaném piškotu s lesní směsí


Želatinu seženete v obchodech buď v prášku nebo v plátcích, které se rozpouštějí ve vodě. V kuchyni se želatina přidává při přípravě masových a vaječných tlačenek, také při výrobě cukrovinek, želé bonbonů, karamelek a podobně. Používají se i jako zahušťovadlo a zároveň i jako stabilizátor v mléčných výrobcích.

Hot brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou


Máta má výrazné aroma a v kuchyni se používá spíše k dozdobení moučníků či nápojů. Přidává se i do salátů či k masu, ale používá se i k přípravě čaje. Užívání máty není nijak zdraví škodlivé, ale pokud ji pijete samostatně, měli byste si každých 10 dní udělat jednu sedmidenní pauzu. Jestli ji pijete v čajových směsích, pak se nijak omezovat nemusíte.


Čokoládový hřbet s amarettem


Amaretto neboli mandlový likér původně pochází z Itálie. Tento nápoj je charakteristický svou hořko-sladkou chutí a mandlovým aroma. Nepřidává se pouze do míchaných nápojů, můžete jej pít i samostatně. Také se přidává do oblíbeného dezertu - Tiramisu. Dále jej přidáváme do různých krémů, omáček i do kávy.






#chefparade-siroky 
přidejte na:

13. 02. 2017

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář