Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Fondant au chocolat (Čokoládový fondant)

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 30min
Nutriční hodnoty
1560 kalorií 1.0g cukrů 134.0g tuků 107.0g bílkovin

Příprava

Z trouby vyndáme rošt a předehřejeme ji na 200°C. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Odstavíme z ohně a vmícháme cukr, vejce a po částech prosejeme hladkou mouku. Promícháme a nalijeme do formiček na muffiny, které jsme si dopředu vymazali máslem, nebo do formy na francouzský dezert Canelle (nemáte-li ani jedno, postačí Vám obyčejné hrníčky na kávu). Formičky naplníme asi do 3/4. Formu položíme na rošt a vložíme do trouby. Pečeme 8-10 minut. Necháme trochu vychladnout a vyjmeme z formy.

Bulb Tip k receptu

Při plnění formiček je lepší, pro lepší chuť, dát v polovině kostičku čokolády a zalít těstem. Čím méně se Fondant peče, tím je vnitřek více tekutý a čokoládový.
Můžeme podávat z omáčkou z lesního ovoce, vanilkovým krémem nebo i kopečkem zmrzliny.


Přidat na Pinterest
Sonia005

06. 07. 2011, Recept navštíven: 14745x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Fondant jsem dělala již několikrát, ale tento je opravdu bezkonkurenční, díky - připojuji hodnocení

Martina 12. 12. 2012, 16:24

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobre

11. 08. 2016, 21:26

Lenka Vítková
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Jednoduchý a výborný dezert. Mohu jen doporučit vyzkoušet, protože žádný mlsný jazýček neodmítne :-) Já jej peču z dvojité dávky v kulaté zapékací míse a přidávám trochu vanilkového cukru...

10. 03. 2017, 08:40

Přidat komentář
Thumb
Super recept,jednoduchý a výborný.Moc děkujem.Pavla.

Pavla 26. 02. 2012, 15:34

hanka
fantastický recept

hanka 12. 08. 2016, 19:35

Facebook komentáře