Fondant au chocolat (Čokoládový fondant)
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z trouby vyndáme rošt a předehřejeme ji na 200°C. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Odstavíme z ohně a vmícháme cukr, vejce a po částech prosejeme hladkou mouku. Promícháme a nalijeme do formiček na muffiny, které jsme si dopředu vymazali máslem, nebo do formy na francouzský dezert Canelle (nemáte-li ani jedno, postačí Vám obyčejné hrníčky na kávu). Formičky naplníme asi do 3/4. Formu položíme na rošt a vložíme do trouby. Pečeme 8-10 minut. Necháme trochu vychladnout a vyjmeme z formy.
Tip k receptu
Při plnění formiček je lepší, pro lepší chuť, dát v polovině kostičku čokolády a zalít těstem. Čím méně se Fondant peče, tím je vnitřek více tekutý a čokoládový.
Můžeme podávat z omáčkou z lesního ovoce, vanilkovým krémem nebo i kopečkem zmrzliny.
06. 07. 2011
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziMartina 12. 12. 2012, 17:24
Lenka Vítková 10. 03. 2017, 09:40
namoki07 31. 01. 2020, 15:16