Fondant au chocolat (Čokoládový fondant)
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z trouby vyndáme rošt a předehřejeme ji na 200°C. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Odstavíme z ohně a vmícháme cukr, vejce a po částech prosejeme hladkou mouku. Promícháme a nalijeme do formiček na muffiny, které jsme si dopředu vymazali máslem, nebo do formy na francouzský dezert Canelle (nemáte-li ani jedno, postačí Vám obyčejné hrníčky na kávu). Formičky naplníme asi do 3/4. Formu položíme na rošt a vložíme do trouby. Pečeme 8-10 minut. Necháme trochu vychladnout a vyjmeme z formy.
Tip k receptu
Při plnění formiček je lepší, pro lepší chuť, dát v polovině kostičku čokolády a zalít těstem. Čím méně se Fondant peče, tím je vnitřek více tekutý a čokoládový.
Můžeme podávat z omáčkou z lesního ovoce, vanilkovým krémem nebo i kopečkem zmrzliny.
06. 07. 2011
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Martina 12. 12. 2012, 16:24

Svetlana 11. 08. 2016, 21:26

Lenka Vítková 10. 03. 2017, 08:40

hanka 09. 08. 2017, 19:31

majka 24. 04. 2019, 10:47

namoki07 31. 01. 2020, 14:16

namoki07 25. 08. 2020, 00:20
Pavla 26. 02. 2012, 15:34
hanka 12. 08. 2016, 19:35