Fondant au chocolat (Čokoládový fondant)

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
10min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

1560 kalorií
1.0g cukrů
134.0g tuků
107.0g bílkovin


Příprava

Z trouby vyndáme rošt a předehřejeme ji na 200°C. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Odstavíme z ohně a vmícháme cukr, vejce a po částech prosejeme hladkou mouku. Promícháme a nalijeme do formiček na muffiny, které jsme si dopředu vymazali máslem, nebo do formy na francouzský dezert Canelle (nemáte-li ani jedno, postačí Vám obyčejné hrníčky na kávu). Formičky naplníme asi do 3/4. Formu položíme na rošt a vložíme do trouby. Pečeme 8-10 minut. Necháme trochu vychladnout a vyjmeme z formy.

Tip k receptu

Při plnění formiček je lepší, pro lepší chuť, dát v polovině kostičku čokolády a zalít těstem. Čím méně se Fondant peče, tím je vnitřek více tekutý a čokoládový.
Můžeme podávat z omáčkou z lesního ovoce, vanilkovým krémem nebo i kopečkem zmrzliny.

přidejte na:
Sonia005

06. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Fondant jsem dělala již několikrát, ale tento je opravdu bezkonkurenční, díky - připojuji hodnocení

Martina 12. 12. 2012, 16:24

Chybí obrázek
super dobre

11. 08. 2016, 21:26

Chybí obrázek
Jednoduchý a výborný dezert. Mohu jen doporučit vyzkoušet, protože žádný mlsný jazýček neodmítne :-) Já jej peču z dvojité dávky v kulaté zapékací míse a přidávám trochu vanilkového cukru...

10. 03. 2017, 08:40

Chybí obrázek
po vyskúšaní robím tento fondant často

09. 08. 2017, 19:31

Chybí obrázek
chuťovo niečo perfektné,lahodné

24. 04. 2019, 10:47

Přidat komentář
Chybí obrázek
Super recept,jednoduchý a výborný.Moc děkujem.Pavla.

Pavla 26. 02. 2012, 15:34

Chybí obrázek
fantastický recept

hanka 12. 08. 2016, 19:35

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.