Čokoládový hřbet s Amarettem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, dobře rozmícháme a necháme vychladnout.
Vejce se špetkou soli a oběma cukry našleháme do pěny, pak přišleháme čokoládovou směs. Do našlehané hmoty vmícháme jogurt a mouku promíchanou s kypřícím práškem.
Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírem na pečení.
Polovinu těsta vlijeme do formy a uhladíme.
Amaretto nalijeme do misky, namočíme v něm cukrářské piškoty a narovnáme je ve dvou řadách na těsto.
Navrch opatrně nalijeme zbytek těsta.
Hřbet pečeme při 180°C asi 35 - 40 minut.
Tip k receptu
Moučník je opravdu nadýchaný a nedusí.
Ti, kterým nestačí čokoláda v těstě, mohou ještě hřbet polít čokoládovou polevou :o).
16. 01. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 21. 12. 2016, 13:39

dušanka 01. 02. 2017, 10:55

katka16031 22. 06. 2017, 09:14