Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Silvestrovská tabule - klasika nebo inovace?

17372_small

Vánoční svátky jsou za námi a my už pomalu vymýšlíme, co nakoupit, abychom připravili slavnostní posezení na konec roku. Silvestr je den jako stvořený pro pomazánky, jednohubky, chlebíčky a podobné malé dobrůtky. Klasikové si každoročně připravují česnekovou pomazánku a chlebíčky s rybím nebo bramborovým salátem. Inovátoři nebo ti, co chtějí změnit svou letošní tabuli, se mohou inspirovat u nás. V kategorii „Silvestr“ nabízíme více než 300 receptů na pokrmy, jenž je možné připravit pro poslední party v roce 2009. Naleznete v nich koktejly jako Ice bear nebo různé druhy pomazánek jako sýrová pomazánka s mrkví či chuťovky pro náročnější jazýčky, mezi nimiž citujme například smažené šunkové rolky nebo salámové šátečky.

Pokud jsme Vás inspirovali, vyfoťte si své výtvory a pošlete nám je do redakce nebo je připojte k receptu, podle kterého jste vařili.

Do Nového roku Vám přejeme hodně zdraví, štěstí, úspěchů a pohody!

Fotogalerie

Šéfredaktor

29. 12. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Roxana
No vida, príma nápad, bude inspirace - ač budeme sami dva, nevadí!

Roxana 30. 12. 2009, 15:00

Ajaja
No tak já na Silvestra chystám velkou obloženou mísu, chuťovky (klasika - salám, okurčička, "něco" pod to, asi sardelku ?), hermelínové chlebíčky, minichlebíčky (tak klasika - salámek, okurčička, vajíčko, kapie...), slané šátečky.... a pak se uvidí, možná dojde i na "drábské" maso...

Ajaja 30. 12. 2009, 17:07

Roxana
Něco málo, nechci se cpát jen proto že je Silvestr,něco uplácneme, chlebíčky, určitě česnekovou pomazánku, to jo, krabí....no uvidíme..

Roxana 30. 12. 2009, 20:43

Ajaja
Já vlastně na Silvestra vařívám nějaký pikant oběd (aby se lépe pilo), pak už jen opravdu ty chlebíčky, chuťovky a k večeři obloženou místu - už to mám nachystáno, tak si jdu dát chvíli "nohy na stůl". I to drábské maso jsem připravila, ale s ním počítám spíše zítra k večeři. Aspoň budou mít chutě čas se pěkně rozložit a spojit.

Ajaja 31. 12. 2009, 14:49

Roxana
Nás v Praze naučili naši přátelé na vepřové kolínko a už ná to zůstalo, ale to spíš tak v poledne, dneska mám tak akorát svoje, protože jsem přišla pozdě, akorát došly, než jsem se vypravila... Nevadí, anžel stejně přišel domů najezený a padl do pelechu, má toho za tyhle dny sakra dost. Tak aby večer vydržel aspoň do devíti..

Roxana 31. 12. 2009, 16:45

Ajaja
A vlastně mám vystaráno i o novoroční snídani, protože obložené mísy vždy zbyde....

Ajaja 01. 01. 2010, 11:23

Roxana
Co vím, všichni moji známí i celá rodina, si libují, že oschlé chlebíčky a mísy jsou na druhý den nejlepší...

Roxana 01. 01. 2010, 12:41

Ajaja
... a teď jsem objevila ještě dva talíře chuťovek, ještěže zbylo i vínko.... bude sváča...

Ajaja 01. 01. 2010, 15:39

Roxana
Třeba jsi něco založila a najdeš to k pondělní snídani:-)))

Roxana 01. 01. 2010, 17:14

Ajaja
Tak poslušně hlásím, že už nic ze Silvestra nenajdu - vše bylo zbaštěno, naposledy před chvílí k večeři, takže to drábské maso mi zůstane na zítra...

Ajaja 01. 01. 2010, 19:51

Roxana
Tak u nás cosi lehc okorává v lednici, ale není toho moc. Já nějak dnes nejím a to jsem nepila, byla vůbec nějaká střídmá ve všem.

Roxana 01. 01. 2010, 20:32

Ajaja
Tak jsem si myslela, že se silvestrovskými pochoutkami budu mít dlouho klid, leč jak jsem se rozhodla něco z toho dát sem do receptů, tak si tak prohlížím fota... a hned bych si něco dala...

Ajaja 01. 01. 2010, 21:24

Roxana
Ajajo, Ty jsi prostě nanapravitelná.......ale ten Tvůj talíř, no já taky dostala hlad, když jsem ho viděla...

Roxana 04. 01. 2010, 16:55

Ajaja
:-) :-) :-)

Ajaja 04. 01. 2010, 18:42

Facebook komentáře