Vyrobte si luxusní domácí paštiku

Ve Francii a Belgii jsou paštiky jedním z nejpromyšlenějších pokrmů vůbec. V těchto zemích dovedli přípravu paštiky k dokonalosti. Pokud si rádi pochutnáváte na domácích paštikách, zvládnete je připravit i u vás doma. Tak se do toho pusťme.

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Recept zde:

Křen řadíme do kořenové zeleniny a vzhledem se podobá petrželi. Oproti petrželi má však silné aroma a štiplavější chuť. Křen se v kuchyni využívá jako zelenina i jako koření, ale má i léčivé účinky. Najdete v něm obrovské množství vitamínu C, provitamínu A a obsahuje i hořčík, vápník, draslík, železo a mnohé další zdraví prospěšné látky.




Husí játrová paštika

Recept zde:

Husí játra jsou opravdovou delikatesou. Ve Francii tuto lahůdku nazývají “Foie gras”, což v překladu znamená tučná husí játra. Již podle překladu, v němž se nachází slovo “tučná”, je zcela jasné, že by se to s jejich konzumací nemělo nijak přehánět. Proto se tato delikatesa považuje spíše za sváteční pokrm. Husí játra můžete péct, smažit, vařit ve vodní lázni a také dusit. Vyrábí se z nich i lahodné paštiky.


Kuřecí paštika z jater

Recept zde:

Hořčice původně pochází ze Středomoří. Tato rostlina roste až do výšky 60 cm a zdobí ji žluté květy. Až květy dozrají, vytvoří se semeníky a v každém z nich je přibližně 6 semínek. Semínka se rozdělují dle barvy na bílé, hnědé a černé. Hořčice pomáhá při revmatismu, zmírňuje i bolest svalů, pomáhá při onemocnění ledvin či dýchacích cest a dokonce se používá i jako kloktadlo při bolesti v krku.



Domácí kachní paštika

Recept zde:

Brandy je alkoholický nápoj, který je vyráběn ve Španělsku, Řecku a také v Itálii. Základní surovinou pro výrobu tohoto lahodného nápoje s jemnou chutí je vinná réva, tedy přesněji její hrozny. Proto je brandy známá i pod názvem vinná pálenka či vínovice.


Zvěřinová paštika

Recept zde:

Nové koření jsou vlastně sušené plody, které pocházejí z pimentovníku pravého. Seženete jej celé či drcené v obchodech s potravinami i na internetu. Jeho chuť je výrazná a ostrá a svou vůní připomíná vůni pepře s hřebíčkem. Používá se do kyselých nálevů při nakládání zeleniny, ale přidává se i do omáček, k houbám či do svařeného vína a punče.




přidejte na:

24. 10. 2016

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Pastika

Anna movova 25. 10. 2016, 13:10