Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čočka z Englouvi

Obtížnost Čas přípravy
15h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1dní 6h 0min 1dní 21h 0min
Nutriční hodnoty
96 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

Tradiční a velmi starý recep na přípravu specifické englouské čočky z ostrova Lefkada.
Čočku propláchněte, zbavte smítek a kamínků.
Dejte do hrnce se studenou vodou. Je dobré použít vodu minerální, neperlivou, rozhodně ne vodu z kohoutku.
Hladina vody by měla být cca dva prsty nad čočkou.
Přidejte česnek a vařte.
Až se voda odvaří a "vsákne" do čočky, tak přidejte olivový olej, oregáno, hrubou sůl a za častého, lépe za stálého míchání vařte cca 10-15 minut na mírném ohni, do změknutí.Správně uvařená čočka má až krémovitou konzistenci, ale nesmí se rozvařit.
Poté odstavte z ohně, dochuťte octem, solí, pepřem (dle chuti). Je dobré přidat ještě trošku olivového oleje.
Poté necháme vychladnout - čočku podáváme vlažnou.

Bulb Tip k receptu

K takto upravené čočce je ideální podávat kyselé ančovičky, nebo sardele nakládané v soli.
Můžete zkusit ale i matjesy či zavináče.
Hodí se též olivy.


Přidat na Pinterest
Hardy

05. 04. 2019, Recept navštíven: 85x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná šošovica

09. 04. 2019, 19:01

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

11. 04. 2019, 19:44

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept dobrý

17. 04. 2019, 18:46

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
šošovica takto urobená chutila

18. 04. 2019, 17:26

Přidat komentář

Facebook komentáře