Čočka z Englouvi

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15h 0min
Čas vaření
1dní 6h 0min

Celkový čas

1dní 21h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

96 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

Tradiční a velmi starý recep na přípravu specifické englouské čočky z ostrova Lefkada.
Čočku propláchněte, zbavte smítek a kamínků.
Dejte do hrnce se studenou vodou. Je dobré použít vodu minerální, neperlivou, rozhodně ne vodu z kohoutku.
Hladina vody by měla být cca dva prsty nad čočkou.
Přidejte česnek a vařte.
Až se voda odvaří a "vsákne" do čočky, tak přidejte olivový olej, oregáno, hrubou sůl a za častého, lépe za stálého míchání vařte cca 10-15 minut na mírném ohni, do změknutí.Správně uvařená čočka má až krémovitou konzistenci, ale nesmí se rozvařit.
Poté odstavte z ohně, dochuťte octem, solí, pepřem (dle chuti). Je dobré přidat ještě trošku olivového oleje.
Poté necháme vychladnout - čočku podáváme vlažnou.

Tip k receptu

K takto upravené čočce je ideální podávat kyselé ančovičky, nebo sardele nakládané v soli.
Můžete zkusit ale i matjesy či zavináče.
Hodí se též olivy.

přidejte na:

05. 04. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutná šošovica

dušanka 09. 04. 2019, 19:01

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

katka16031 11. 04. 2019, 19:44

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept dobrý

majka 17. 04. 2019, 18:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
šošovica takto urobená chutila

hanka 18. 04. 2019, 17:26

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
čočku si předem namáčím, alespoň 12 hod., a když je čočka uvařená, tak přidávám i trochu saturejky
Přidané ingredience: saturejka

planeta 30. 04. 2019, 06:52

Přidat komentář