Čokoládová pěna z Baskicka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
10min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
732
kalorií
1.0g
cukrů
35.0g
tuků
24.0g
bílkovin
Příprava
Čokoládu si nasekáme na kostičky, dáme do hrnce, přidáme vodu a vaříme na mírném ohni, dokud se nevytvoří hustý krém. Když je čokoládový krém hustý, odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout, poté přidáme máslo a necháme ho v čokoládě rozpustit. Když se máslo rozpustí, přidáme rum a postupně přišleháme žloutky. Z bílků uděláme sníh a přimícháme do čokoládové pěny. Poté nalijeme do pohárků, necháme vychladnout a při podávání můžeme ozdobit šlehačkou.
Beruska6404. 01. 2010
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.