Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Fritované sardinky s domácí majonézou alioli

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 45min
Nutriční hodnoty
860 kalorií 0.0g cukrů 93.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Sardinky se očistí tak, že se nejprve odstraní hlava a vyjmou vnitřnosti, pomocí palce vytlačíte zbytek vnitřnosti a zároveň rozevřete tlakem na páteř sardinku do tvaru motýlku, vyjme se páteř a sardinky se opláchnou. Ryba se posolí a obalí v mouce. Následně se krátce frituje při vysoké teplotě.

Majonéza: do úzké nádoby na mixování (která se prodává k tyčovým mixérům) nalejeme na dno plnotučné mléko, osolíme dle chuti a přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku. Začneme přilévat slunečnicový olej a mixujeme při nízkých otáčkách až do zhoustnutí. Dochutíme, popř. přidáme bylinky dle chuti, nebo vmícháme extra panenský olivový olej.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

24. 09. 2012, Recept navštíven: 1510x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře