Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Fritované sardinky s domácí majonézou alioli

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 35min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 45min , porce

860 kalorií, 0.0g cukrů, 93.0g tuků, 2.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Sardinky se očistí tak, že se nejprve odstraní hlava a vyjmou vnitřnosti, pomocí palce vytlačíte zbytek vnitřnosti a zároveň rozevřete tlakem na páteř sardinku do tvaru motýlku, vyjme se páteř a sardinky se opláchnou. Ryba se posolí a obalí v mouce. Následně se krátce frituje při vysoké teplotě.

Majonéza: do úzké nádoby na mixování (která se prodává k tyčovým mixérům) nalejeme na dno plnotučné mléko, osolíme dle chuti a přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku. Začneme přilévat slunečnicový olej a mixujeme při nízkých otáčkách až do zhoustnutí. Dochutíme, popř. přidáme bylinky dle chuti, nebo vmícháme extra panenský olivový olej.

Šéfredaktor

24. 09. 2012, Recept navštíven: 1270x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Fritované sardinky s domácí majonézou alioli

Fritované sardinky s domácí majonézou alioli

Sardinky se očistí tak, že se nejprve odstraní hlava a vyjmou vnitřnosti, pomocí palce vytlačíte zbytek vni...

Zobrazit všechny podobné recepty k Fritované sardinky s domácí majonézou alioli Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře