Fritované sardinky s domácí majonézou alioli

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

35min
Čas vaření
10min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

860 kalorií
0.0g cukrů
93.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Sardinky se očistí tak, že se nejprve odstraní hlava a vyjmou vnitřnosti, pomocí palce vytlačíte zbytek vnitřnosti a zároveň rozevřete tlakem na páteř sardinku do tvaru motýlku, vyjme se páteř a sardinky se opláchnou. Ryba se posolí a obalí v mouce. Následně se krátce frituje při vysoké teplotě.

Majonéza: do úzké nádoby na mixování (která se prodává k tyčovým mixérům) nalejeme na dno plnotučné mléko, osolíme dle chuti a přidáme 1 prolisovaný stroužek česneku. Začneme přilévat slunečnicový olej a mixujeme při nízkých otáčkách až do zhoustnutí. Dochutíme, popř. přidáme bylinky dle chuti, nebo vmícháme extra panenský olivový olej.

přidejte na:
Šéfredaktor

24. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář