Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Přidat na Pinterest
Ocet, první zmínky již ve starém Egyptě. Při výrobním procesu se nejdříve drtí jablka, která se poté nechávají kvasit. Výsledným produktem je hnědá hustá tekutina. Správný jablečný ocet nepostrádá usazeninu ve sklenici. V obchodech však častěji narazíme na filtrovaný ocet, který je ochuzen o některé důležité látky (fosfor, draslík). Pozitivně působí na náš organismus, pomáhá proti únavě, boji s nadváhou, při bolestech v krku nebo při kožních problémech, odplavuje také z těla nebezpečné látky. Jablečný ocet přidáváme do vody a využíváme jej ve formě nápoje, ale můžeme z něj také připravovat dresingy do salátů, omáčky a marinády.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladé kedlubnové lístky nakrájíme na jemno. Do kastrolku dáme olej...

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zasypeme je cukrem. Přidáme...

Teplý salát z červeného zelí

Teplý salát z červeného zelí

Červené zeli nakrouháme na tenké nudličky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do ...

Teplý chřestový salát se slaninou

Teplý chřestový salát se slaninou

Plátky slaniny opečeme dokřupava a poté nalámeme na kousky. Dáme stranou. Vejce uvaříme na tvrdo. Připr...

Barevný salát z hlávkového zelí

Barevný salát z hlávkového zelí

Zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky (nejlépe pomocí struhadla na zelí), osolíme a promícháme. Necháme as...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Jablečný ocet Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře